Karlovarský kraj: Na zámku Kynžvart vystavují malí výtvarníci

08.07.2018 20:20

Pod heslem "Máš nápad pro cyklostezku" se v uplynulých měsících konala výtvarná soutěž pro děti ze základních škol v českém a bavorském příhraničí. Školáci měli nakreslit nebo jinak ztvárnit své představy o tom, jak by se daly oživit a zatraktivnit cyklostezky a trasy na našem území.

Karlovarský kraj: Na zámku Kynžvart vystavují malí výtvarníci
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

Do projektu se z Karlovarského kraje zapojily základní školy ze Tří Seker, Dolního Žandova a Lázní Kynžvart, ze sousedního Bavorska pak školáci z obcí Weissenstadt, Schönwald a Selb.

Soutěž je součástí projektu Clara III, její organizaci zajišťoval Dobrovolný svazek obcí Mariánskolázeňsko společně s německými partnery. Děti vytvořily více než 150 kreseb a modelů, které jsou do konce července vystaveny v salonku zámku Kynžvart.  „Objevovaly se prvky známé z dětských hřišť, stránky s občerstvením, prvky dopravní bezpečnosti a vodní prvky jak ve formě přírodních nádrží, tak ve formě technických prvků. Bavorské děti si navíc přály například místo pro stanování nebo kontaktní zoo,“ popsal výtvarná dílka manažer projektu Josef Švajgl. Malí výtvarníci dostali za svou práci dárky od Karlovarského kraje a Dobrovolný svazek obcí Mariánskolázeňsko přidal oblíbené sladkosti.

Clara III je tříletý projekt, který potrvá do září roku 2019. Dobrovolný svazek obcí Mariánskolázeňsko v něm spolupracuje kromě vedoucího partnera Karlovarského kraje dále s městem Cheb a s partnery z Bavorska – s Vládou Horních Frank, s městem Bayreuth, se zemskými okresy Wunsiedel a Hof. Tématem společných aktivit je rozvoj cestovního ruchu a cyklodopravy v dotačním území.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…