Karlovarský kraj: Personál nemocnice bude mít lepší zázemí

30.08.2016 18:01

Zaměstnanci Nemocnice v Karlových Varech získali nové prostory pro krátkodobé ubytování. Ty vznikly rekonstrukcí části pavilonu E a pomoci by měly především nově nastupujícím zdravotníkům i lékařům po neplánované službě.

Karlovarský kraj: Personál nemocnice bude mít lepší zázemí
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

Historická budova Pavilonu E prošla kompletní rekonstrukcí a celkové náklady na přestavbu činily více než 2,5 milionu korun. „Doposud nám podobné zázemí chybělo. Když k nám přicházel nový lékař nebo sestra ze vzdálenějších míst, museli jsme složitě řešit nějaké dočasné ubytování než si našli vhodný pronájem ve městě,” uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik. 



„Ve výsledku jsme získali variabilní prostor, který lze podle potřeby snadno změnit buď na čtyři pokoje s kuchyní a sociálním zařízením nebo na dva pokoje s kuchyní i zařízením a na byt 2+kk,” uvedl Josef März, ředitel Karlovarské krajské nemocnice. Souběžně s tím došlo i k rekonstrukci další části budovy, která byla přizpůsobena pro oční a psychologickou ambulanci a pro sborovnu Základní školy a mateřské školy při zdravotnických zařízeních Karlovy Vary.

„Dosud investice směřovaly především na nezbytné technické vybavení a zázemí pro pacienty. Nyní se snažíme zlepšovat také podmínky pro náš personál a tímto směrem bychom chtěli pokračovat i v nadcházejících letech,” uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…