Karlovarský kraj schválil nákup učebních pomůcek pro Gymnázium Cheb

19.04.2021 21:21

Gymnázium Cheb bude mít nové učební pomůcky. Jejich pořízení odsouhlasila Rada Karlovarského kraje na základě zadávacího řízení. Škola tímto krokem získá nové vybavení pro výuku v hodnotě 3,5 milionu korun. Financování bude zajištěno z projektu Implementace Krajského akčního plánu 2 v Karlovarském kraji.

Karlovarský kraj schválil nákup učebních pomůcek pro Gymnázium Cheb
Foto: kr-karlovarsky.cz
Popisek: Karlovarský kraj - logo

„Projekt Implementace Krajského akčního plánu, který je realizován v rámci Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání, klade velký důraz na zvýšení kvality vzdělávání v kraji. A právě tomu může pomoci také vybavení škol moderními učebními pomůckami, které umožňují názorné ukázky probíraného učiva ve vybraných předmětech,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

Gymnázium Cheb tak získá nové učební pomůcky pro výuku přírodovědných a technických předmětů. Škola bude vybavena dvěma novými 3D tiskárnami a také programem na zobrazování interaktivních výukových 3D pomůcek. Výuku přírodovědných předmětů zpestří například svalová postava s dvojím pohlavím, simulátor novorozence pro záchranu života, analytické váhy, centrifuga nebo binokulární stereolupa s kamerou a tabletem. Dále budou zakoupena měřící hnízda pro žáky a dodána bude také mlžná komora, jež bude určena k demonstraci a sledování stopy kosmického a pozemského záření, ale i k identifikaci různých druhů přírodního záření. Mezi zakoupenými učebními pomůckami bude také digitální částicová kamera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …