Kaufland: Vozíčkáři z Centra Paraple se učili nakupovat zdravé potraviny

15.10.2013 14:23

Zákazníci prodejny Kaufland v Praze na Jarově, kteří si pro své dopolední nákupy vybrali středu 2. října, byli možná překvapeni. Nestává se často, aby najednou v prodejně nakupovalo patnáct vozíčkářů. Nebyla to samozřejmě náhoda, ale předem domluvená a připravená akce Centra Paraple a společnosti Kaufland.

Kaufland: Vozíčkáři z Centra Paraple se učili nakupovat zdravé potraviny
Foto: Kaufland
Popisek: Kaufland

Do Kauflandu přijeli účastníci kurzu Zdravý životní styl, který Centrum Paraple pořádá dvakrát ročně. V rámci kurzu se klienti seznamují se zásadami zdravého stravování formou konkrétního celodenního jídelníčku. Jednou z lekcí byl tzv. fiktivní nákup, který poté konzultovali a vyhodnocovali s výživovou terapeutkou.

Centrum Paraple si pro svůj kurz vybralo prodejnu Kaufland, protože je zcela bezbariérová a v širokých uličkách mezi regály se mohou vozíčkáři pohodlně pohybovat. Kaufland tuto spolupráci vítá, přínos je totiž oboustranný. „Lidé upoutaní na vozík mohou příslušné zaměstnance upozornit na možné překážky či problémy při jejich pohybu na prodejní ploše. Ty pak mohou být následně odstraněny, aby se v našich prodejnách dobře nakupovalo všem,“ potvrdil tiskový mluvčí Kauflandu Michael Šperl.

Základem zdravé výživy je zelenina a ovoce. Kaufland proto Centru Paraple věnoval zásoby ovoce a zeleniny na přípravu veškerých jídel tohoto čtrnáctidenního kurzu. Všichni jeho účastníci pak dostali ještě malou pozornost v podobě dárkové poukázky na nákup v kterékoli prodejně Kaufland.

Nejednalo se přitom o první spolupráci Centra Paraple a Kauflandu. Kaufland již podpořil tradiční Běh pro Paraple, který se letos v Praze konal 11. září. Do organizačního zázemí putovalo od Kauflandu občerstvení v podobě pití, ovoce a sladkostí. Na startovném se přitom vybralo přes 150 tisíc korun.

Organizace Centrum Paraple je obecně prospěšná společnost, která již mnoho let pomáhá lidem ochrnutým po poškození míchy následkem úrazu nebo onemocnění a také jejich rodinám zvládnout těžkou situaci a vrátit se zpátky do běžného života.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…