Kaufland pro nově otevřené SOS Sluníčko

28.06.2013 16:33

Společnost Kaufland je od roku 2011 jedním z hlavních partnerů SOS dětských vesniček. Dlouhodobý projekt spolupráce v současné době zahrnuje především finanční zajištění rekonstrukce stávajících objektů ve všech třech SOS dětských vesničkách v České republice a jejich vylepšování, například v podobě stavby dětských hřišť.

Kaufland pro nově otevřené SOS Sluníčko
Foto: Kaufland
Popisek: Kaufland

Nyní se Kaufland podílí na podpoře dalšího projektu SOS dětských vesniček nazvaný SOS Sluníčko. Částkou 1 200 000 korun přispěl na provoz tohoto centra, jehož cílem je pomáhat dětem vyžadujícím okamžitou pomoc.

V případě, že je dítě ohroženo na zdraví či životě nebo se ocitlo bez péče přiměřené jeho věku, může být umístěno právě zde. SOS Sluníčko je dočasným útočištěm. O děti zde umístěné pečují speciálně vyškolení sociální pracovníci, kteří zároveň udržují kontakt s rodinou a usilují o brzký návrat dítěte k rodině. Pro účely tohoto projektu byl v karlovarské vesničce otevřen nově zrekonstruovaný dům, který má kapacitu až osm dětí. V současnosti je zde umístěno dětí pět.

Centrum okamžité pomoci pro děti v krizové situaci Sluníčko se slavnostně otevřelo v sobotu 1. června, tedy na Den dětí. Za společnost Kaufland se akce zúčastnil pan Patrik Eiselt, vedoucí oblasti Provoz – Západ, který panu Ing. Petru Lužnému, národnímu řediteli organizace SOS dětské vesničky, předal symbolický šek v hodnotě 1 200 000 korun. Pan Eiselt zároveň odhalil desku připomínající spolupráci Kauflandu a SOS dětských vesniček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…