Každý druhý prožil románek na pracovišti

09.09.2014 10:22

Podle aktuálního průzkumu na Profesia.cz navázalo vztah s kolegou či kolegyní 52 % účastníků ankety. Více než čtvrtina respondentů (27 %) uvedla, že šlo jen o krátkodobý „úlet“. Dlouhodobého partnera potkalo na pracovišti 13 % respondentů. 12 % účastníků ankety našlo v zaměstnání dokonce životní lásku, která vyústila v trvalý svazek, leckdy i manželství.

Každý druhý prožil románek na pracovišti
Foto: cazo.cz
Popisek: Solárium

„V práci tráví většina z nás o dost více času než doma nebo jinde ve společnosti, a tak není divu, že se firemní prostory stávají místem, kde často kolegiální vztahy přerostou ve vztahy milostné. Vysvětlení je nasnadě, v kanceláři sedí často lidé s podobnými zájmy a názory,“ konstatuje Kateřina Jaroňová z pracovního portálu Profesia.cz.

Odborníci se přou, jestli románky na pracovišti firmám prospívají nebo škodí a průzkum pracovního portálu Profesia.cz tuto oscilaci mezi tolerancí a odsouzením dokládá. Milostný poměr mezi kolegy považuje za zátěž pro kolektiv každý desátý účastník ankety (konkrétně 11 %).

Zatímco 15 % účastníků ankety oceňuje profesionální přístup kolegů, kteří dokáží v mezích korektnosti udržet svůj soukromý vztah mimo zdi firmy, uši a oči spolupracovníků. Desetina respondentů (9 %) dokonce vnímá románek na pracovišti za zajímavé oživení každodenní kancelářské rutiny.

Milostné aférky mezi kolegy zná jen z filmů či televizních seriálů 13 % účastníků ankety, na pracovišti sami nic podobného nezažili.

Tabulka 1: Zažili jste vztah na pracovišti?

 

Osobně jsem měl/a krátkodobý románek

27 %

Osobně jsem si našel/a v práci dlouhodobého partnera

13 %

Osobně jsem na pracovišti potkal/a životní lásku

12 %

Moji kolegové měli vztah, zatěžovalo to kolektiv

11 %

Moji kolegové měli vztah, bylo to zajímavé oživení

9 %

Moji kolegové měli vztah, v práci byli profesionální

15 %

Nezažila jsem na pracovišti osobně vztah a ani kolegů

13 %

 

Zdroj: www.profesia.cz

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Profesia.cz – najdi si práci na webu

Na středoevropském internetovém trhu práce působíme již od roku 1997. Během let jsme vybudovali silnou síť spokojených klientů a vděčných uchazečů o práci. Pravidelně přispíváme analýzami z trhu práce v massmédiích i v odborných časopisech.

Kromě České republiky (Profesia.cz, Profesiadays.cz, Recruitrank.cz, HRdays.cz), působíme i na Slovensku (Profesia.sk, Platy.sk, HRclub.sk, Profesiadays.sk, Recruitrank.sk, HRdays.sk, Dielne.sk,Pozicie.sk, Edujobs.sk) a v Maďarsku (Workania.hu, Fizetesek.hu, Recruitrank.hu).

V roce 2005 jsme se stali součástí celosvětové mediální skupiny The Daily Mail and General Trust plc. Od listopadu 2012 patříme do skupiny Alma Media.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …