Kdo si hraje v Habřině, nezlobí a nechce pryč

24.10.2015 15:40

Malá obec Habřina nedaleko Hradce Králové vybudovala nové Oranžové hřiště pro děti všech věkových kategorií. V sobotu 24. října si tak poprvé vyzkoušely třeba prolézačky a houpačky ve tvaru autíček, kolotoč nebo kreslicí stěnu. Na výstavbu hrací plochy přispěla obci Nadace ČEZ částkou 214 tisíc korun.

Kdo si hraje v Habřině, nezlobí a nechce pryč
Foto: cez.cz
Popisek: Kdo si hraje v Habřině, nezlobí a nechce pryč.

Nové hřiště je umístěné v centru Habřiny v blízkosti oblíbeného posezení občanů, avšak dostatečně vzdálené od nejrušnější obecní komunikace. Hrací plocha není záměrně oplocena a je obklopena trávníkem. „Chtěli jsme postavit hřiště, jež zaujme děti všech věkových kategorií a bude vhodné i pro turisty s dětmi, kteří naší obcí hojně projíždí po cyklostezce. Záměrem bylo současně postavit takové hřiště, které se stane nedílnou součástí Habřiny, a děti si na něm budou hrát společně bez omezení. Herní prvky jsme je nechali vyzkoušet ještě před instalací a setkaly se s velkým úspěchem,“ uvedla Hana Vránová, starostka Habřiny, která vybudováním hřiště splnila dlouhodobé přání mladých rodičů s dětmi žijících v obci.

Z nadačního příspěvku byla na Oranžovou hrací plochu o výměře sto metrů čtverečních pořízena dvě autíčka, jež slouží jako prolézačky a houpačky. Na hřišti nechybí také dvě další pérové houpačky, kolotoč a kreslicí stěna. Samozřejmostí je odpočinková zóna pro rodiče v podobě laviček. Hřiště za 214 tisíc korun bude přístupné všem zájemcům bez omezení celoročně.

Nadace ČEZ pomáhá městům a obcím po celé České republice budovat Oranžová hřiště již od svého založení v roce 2002. Za tuto dobu podpořila vznik téměř 330 hřišť v celkové hodnotě přibližně 300 milionů korun. „Královéhradecká obec Habřina se v posledních letech výrazně zaměřila na podporu volnočasových aktivit dětí a mládeže a mladých rodin s dětmi. Vybudováním hřiště vyšla vstříc jejich přání a dbala přitom na výběr takových atrakcí, které děti budou bavit. V době, kdy řada mladých lidí spíše utíká do větších měst, považujeme tuto snahu o jejich udržení v obci za velmi důležitou,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Cyklistická sezóna začíná

10:04 Policie ČR: Cyklistická sezóna začíná

Při dopravních nehodách zemřelo v loňském roce 39 cyklistů. 72% z usmrcených cyklistů nepovažovalo z…