Kia Motors uvádí na trh modernizovanou Sportage

12.04.2014 21:27

Modernizovaná verze třetí generace oblíbeného kompaktního SUV Kia Sportage právě přichází na český trh. Moderní exteriér modelu Sportage obdržel pro rok 2014 drobná vylepšení. Svěží design vládne společně s novými materiály rovněž interiéru. Výraznější změny se dotkly především kultivovanosti jízdního projevu.

Kia Motors uvádí na trh  modernizovanou Sportage
Foto: Kia
Popisek: Kia

"Právě uvádíme na český trh novou Sportage, nejprodávanější model Kia v Evropě. Stejné oblibě se těší i u našich zákazníků", sděluje Arnošt Barna, obchodní ředitel KIA MOTORS CZECH, a dodává: "V loňském roce byla Sportage na tuzemském trhu druhou nejžádanější, hned po modelech rodiny cee´d, přičemž třetí generaci si jen v ČR pořídilo k dnešnímu dni více než 5 500 řidičů. Tento model bude bezesporu atraktivní pro rodiny s aktivním životním stylem a pro všechny, kteří nechtějí jen tak splynout s davem", uzavírá Arnošt Barna.

 Exteriér se chlubí novou maskou chladiče, novými LED světlomety vzadu, novou řadou kol z lehké slitiny s průměrem ráfku 16", 17" nebo 18" a střešní anténou ve tvaru žraločí ploutve. V interiéru modernizované Sportage vytvářejí ještě příjemnější prostředí materiály s měkkým povrchem na přístrojové desce a v horních částech výplní dveří, dále nový panel přístrojů Supervision s LCD displejem 4,2" a nové kombinace čalounění sedadel kůží a/nebo tkaninou.

Modernizovaná Sportage nabízí také celou řadu nových prvků výbavy, díky nimž bude pro české zákazníky ještě přitažlivější. Mezi nabízené prvky patří nový prémiový audiosystém "Infinity by Harman®" s externím zesilovačem, subwooferem a sedmi reproduktory, dále posilovač řízení Kia FlexSteer s volitelnými režimy, vyhřívaný volant, elektricky nastavitelné sedadlo řidiče a nové vstupy USB/iPod.

Modernizovaná Sportage je ještě kultivovanější než aktuální model díky řadě změn, jejichž cílem bylo minimalizovat hlučnost a vibrace. Aerodynamický hluk snižuje nové zvukově izolační sklo čelního okna s vloženou fólií mezi jednotlivými vrstvami skla.

Dodatečné úpravy podvozku a odpružení dále vylepšují jízdní komfort, ovladatelnost a kultivovanost. Upravený příčný zkrutný stabilizátor vpředu změkčuje charakteristiku odpružení Sportage a potlačuje nedotáčivost při průjezdu zatáčkou, zatímco nový systém ventilů v tlumičích přispívá k harmonii mezi hladkým odpružením a suverénní ovladatelností. Měkčí horní lůžka závěsů rovněž vylepšují kultivovanost a jízdní komfort. Zadní pružiny jsou o trochu tužší v zájmu vyšší stability a menšího naklánění karoserie při jízdě s přívěsem.

Modernizovaná Sportage bude i nadále nabízet výběr mezi vznětovými a zážehovými motory, šestistupňovými mechanickými nebo samočinnými převodovkami a pohonem předních nebo všech kol. Model 2014 dostal vylepšený elektronický stabilizační systém ESC (Electronic Stability Control) s funkcemi pro stabilizaci přívěsu a ochranu proti převrácení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…