Klaudiánova nemocnice: Dospávací jednotka bude hotová do konce prázdnin

02.08.2022 7:34 | Tisková zpráva

Mladoboleslavská nemocnice finišuje se stavbou takzvané dospávací jednotky, která přímo navazuje na centrální operační sály. Tím bude péče o pacienty po operacích v Klaudiánově nemocnici kvalitnější. Na dokončovací práce se přijel osobně podívat krajský radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík. Ten ocenil promyšlenost celého projektu. Pacientům začne dospávací jednotka sloužit od září.

Klaudiánova nemocnice: Dospávací jednotka bude hotová do konce prázdnin
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Díky dospávací jednotce dojde k minimalizaci vzniku pooperačních komplikací. Například při krvácení bude možné ihned revidovat operační ránu a tím eliminovat riziko zvýšených krevních ztrát. Dospávací jednotka bude vybavena novou moderní zdravotnickou technikou, která ihned upozorní na případné pooperační komplikace.

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39127 lidí

Zdravotnický personál bude neustále v bezprostředním kontaktu s operovanými pacienty. Významným způsobem se tak eliminuje riziko zhoršení stavu pacienta, ať už jde o ohrožení života, zdravotní komplikace s trvalými následky nebo případné prodloužení doby hospitalizace.

Zajímavostí je, že dospávací jednotka vzniká ve zcela novém prostoru v patře, který vznikl jako tunel spojující dvě budovy. Výhodou je, že se jedná o zcela samostatnou jednotku, kterou lze v případě potřeby izolovat od ostatního provozu nemocnice, čímž může vzniknout například samostatná infekční jednotka intenzivní péče s deseti lůžky. Takovou izolační jednotku v současné době Klaudiánova nemocnice nemá. V uplynulých letech se během covidové pandemie ukázala nutnost těchto intenzivních lůžek.

Projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu výzvy č. 98. - Rozvoj, modernizace a posílení odolnosti páteřní sítě poskytovatelů zdravotní péče s ohledem na potenciální hrozby. Celkové náklady projektu včetně vybavení jsou 55 milionů korun (z toho stavební práce představují 42,7 milionů korun). Klaudiánova nemocnice na tuto investici získá dotaci ve výši 55 467 914 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…