Klaudiánova nemocnice: Neonatologie dostala peníze na rekonstrukci oddělení

28.12.2019 14:03

Neonatologie Klaudiánovy nemocnice dostala vánoční dárek, uskutečnilo se zde setkání organizátorů Běhu městem 2019 a zástupců organizace Nedoklubko. Výtěžek z této tradiční mladoboleslavské běžecké akce totiž v letošním roce putoval na toto oddělení.

Klaudiánova nemocnice: Neonatologie dostala peníze na rekonstrukci oddělení
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Nedoklubko, organizace podporující rodiny předčasně narozených dětí, následně zorganizovalo dárcovskou výzvu, aby byla částka ještě navýšena. Díky veřejnosti se podařilo vybrat téměř 100 tisíc korun (z toho celkem 58 965 korun při běžecké akci, dalších 40 000 Kč na výzvu).

„Na oddělení zavítala naše skvělá ředitelka Nedoklubka Lucie Žáčková. Mezi pozvanými hosty, kteří se přišli osobně podívat na oddělení, aby viděli, jak se zde o miminka pečuje, byl i Dalibor Kolář, hlavní organizátor Běhu městem 2019 a Pavel Majer z firmy Josyma, která je sponzorem akce,“ říká Martina Jurčová, mladoboleslavská zástupkyně organizace Nedoklubko. Během návštěvy byl symbolicky předán dárkový šek na rekonstrukci oddělení do rukou lékařů oddělení Petra Čáslavského a Lucie Trněné: peníze již byly použity na první část rekonstrukce. Zakoupena byla nábytková sestava a tři kojenecké váhy. „Mockrát děkuji všem štědrým dárcům, hlavně zaměstnancům Škoda Auto, kteří výzvu moc podpořili,“ děkuje Jurčová.

Jurčová dále prozradila, že „delegace“ především navštívila maminky s miminky, které letošní Vánoce musí trávit v nemocnici. „Od firmy Ornex dostali vánoční kouli, jako symbol toho, že v tom nejsou sami. Obchod Dvojčátka díky všem skvělým dárcům věnoval i mladoboleslavským miminkům bodýčko s nadpisem "Moje první Vánoce". Oddělení jsme pro potřeby miminek věnovali deset kusů bodyček od firmy Finewex, která se takto rozhodla věnovat sponzorsky vánoční dárek. Stejná firma zároveň potiskla deset kusů modrých fleesových dek, kdy látku darovala firma Látky Mráz a ušila je skvělá a obětavá tvořilka Boženka Dohnalová,“ říká dále Jurčová. Jako první speciální vánoční bodýčka oblékla předčasně narozená dvojčátka Rozárka a Jozefínka. Nedoklubko ale nezapomnělo ani na personál neonatologického oddělení – jako poděkování se skvělou spolupráci dostali mimo jiné trička s nápisem „Léčím ty nejmenší“.

Tím ale Nedoklubko nekončí. Již začátkem příštího roku přijdou s dalším finančním obnosem – tentokrát díky organizátorům Pohádkového lesa. Ti věnují neonatologii 50 tisíc korun na kojící křesla pro maminky. Bohužel jejich dodání se nestihlo do Vánoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…