Klaudiánova nemocnice vydala brožuru o své historii

10.11.2015 18:52 | Zprávy

Klaudiánova nemocnice patří ke zdravotnictví ve Středočeském kraji a v Mladé Boleslavi zcela neodmyslitelně. Sestřičky a lékaři se zde o pacienty starají již 120 let. Právě k této příležitosti nemocnice vydala brožuru „120 let Klaudiánovy nemocnice", kterou včera slavnostně pokřtil ředitel MUDr. Luděk Kramář, MBA spolu s jejím autorem PhDr. Luďkem Benešem.

Klaudiánova nemocnice vydala brožuru o své historii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice - ilustrační foto nemocnice

Brožura je věnována primárně historii nemocnice, jejímu vzniku a vývoji. „Chtěli jsme, aby lidé měli možnost na vlastní oči vidět, jak moc se zdravotnictví vyvinulo a kontrast té historické části ve vztahu k dnešku. Aby viděli, jak je současné zdravotnictví, které Klaudiánova nemocnice prezentuje, moderní," uvedl Kramář. „120 let není nijak dlouhá doba, v podstatě pouhé čtyři generace. Lidé, kteří vznik nemocnice zažili, mezi námi sice už nejsou, některé jejich děti ale možná ještě žijí, jejich pravnoučata pravděpodobně dnes a denně potkáváme. Skok, který za tu dobu Klaudiánova nemocnice udělala, je obrovský," dodal.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Hezky napsané

Celý váš komentář ke státnímu svátku se mi líbil. Na konci píšete, že 28. říjen není jen datum. Je to připomínka, že když táhneme za jeden provaz, dokážeme všechno. Nemyslíte, že to je ale něco, co vy politici vůbec neděláte? Že se nejste schopni ani v dost zásadních věcech oprostit od vaší stranick...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.