Klub českých turistů: Dvojnásobný úspěch

08.09.2018 7:34

Klub českých turistů slavil dvojnásobný úspěch - nejúspěšnější žadatel v projektu Radegast lidem 2018.

Klub českých turistů: Dvojnásobný úspěch
Foto: kct.cz
Popisek: Klub českých turistů - logo

Dne 1. září 2018 proběhlo v Nošovicích v rámci akce „Radegast den 2018“ slavnostní předání finančních příspěvků nejúspěšnějším žadatelům v projektu Radegast lidem 2018. Již před akcí bylo známo šest nejúspěšnějších žadatelů, které vybrala odborná komise. Na akci samotné pak byl vyhlášen ještě celkový vítěz, který se svým projektem uspěl v hlasování veřejnosti a díky tomu získal mimořádnou prémii 50 000,- Kč. Několik tisíc návštěvníků se tak v odpoledních hodinách dozvědělo, že se tímto vítězem stal Klub českých turistů, který zvítězil o pouhých 25 hlasů se svým projektem řešící kvalitnější čištění odpadních vod z chat a budov stojících na vrcholu Lysé hory. Manažera pivovaru Radegast pan Ivan Kaňák, předal zástupci KČT Rostislavu Kašovskému šek s částkou 314 800 Kč. Velice potěšitelný je fakt, že se mezi šesticí úspěšných žadatelů umístil i odbor KČT Beskydy, který získal částku 257 700 Kč na opravu chaty Prašivá.

Samozřejmě, že nás tento dvojnásobný úspěch těší a dává smysl pro další turistickou práci pro organizované turisty, ale i turistickou veřejnost. Všem, kteří náš projekt podpořili a v anketě Radegastu hlasovali, bychom touto cestou chtěli moc poděkovat. Je to právě jejich iniciativa a jejich zájem, který nás vynesl na pomyslné první místo. Dále chceme poděkovat pivovaru Radegast, který prostřednictvím grantového programu Radegast lidem rozdává každým rokem finanční prostředky na projekty prospěšné obyvatelům i návštěvníkům zdejšího regionu. Díky těmto prostředkům má Bezručova chata na Lysé hoře fotovoltaické panely, vyřešeno odpadového hospodářství a nyní může začít realizovat třetí projekt, který pomyslně propojí všechny stavby na vrcholu Lysé hory v rámci ochrany zdejšího životního prostředí tím, že zde bude vybudována čistička odpadních vod, kterou bude moci využívat nejen Bezručova chata, ale i ostatní chaty na Lysé hoře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…