Klub českých turistů: Kam vyrazit na Nový rok?

31.12.2018 14:42

Vyberte si některý z Novoročních čtyřlístků Klubu českých turistů

Klub českých turistů: Kam vyrazit na Nový rok?
Foto: kct.cz
Popisek: Klub českých turistů - logo

Češi si oblíbili tradici novoročních vycházek. Každoročně přibývá těch, kteří chtějí po bujaré noci vykročit do nového roku aktivně a nadýchat se čerstvého vzduchu v přírodě. Oblíbenými cíli jsou výlety na rozhledny, kopce či jízdy novoročních vlaků. Letos si můžete vybrat také z mnoha novoročních pochodů, které pořádá Klub českých turistů pod společným názvem Novoroční čtyřlístek.

V rámci těchto výletů, které se konají na sedmdesáti místech po celé republice, si splníte zároveň čtyři novoroční předsevzetí: jdi na Nový rok na výlet, pozvi někoho ze svého okolí, poznej kus přírody a přispěj potřebným. Sbírkou pomáhá Klub českých turistů hendikepovaným spoluobčanům od roku 2004 a za vybrané prostředky buduje nové vozíčkářské trasy nebo bezbariérově upravuje své turistické chaty. V současnosti je vyznačeno 14 vozíčkářských tras a v roce 2019 přibudou další dvě – v Ostravě a v Krásné Lípě. Za symbolický příspěvek do veřejné sbírky ve výši dvacet korun získáte navíc nalepovací odznak, kalendářík a pamětní razítko.

Výběr z akcí Novoroční čtyřlístek pro přelom roku 2018–2019

Pražský novoroční vejšlap
1. ledna 2019
Tradiční novoroční výlet (48. ročník) startuje od železniční stanice Praha-Klánovice v 9 hodin, vydat se můžete na trasy dlouhé 5 – 24 km. Cílem jsou Úvaly, Uhříněves, Říčany, Mukařov, Kostelec nad Černými lesy. Podrobný popis trasy obdržíte na startu.

Novoroční sraz na Jíláku
1. ledna 2019
Pokud se vypravíte na tento novoroční výlet, budete mít zaručeně štěstí v celém roce. Během cesty se totiž potkáte s kominíkem Jeňýkem, kterého každoročně představuje místopředseda rakovnického odboru KČT Jan Laibl. Ten dodává: „Je to spíš takový sranda pochod. Udělá se oheň, vezměte s sebou šampus, buřty a vánoční stromeček pro atmosféru.“ Pochod startuje z Rakovníka od sokolovny ve 13 hodin.

Novoroční čtyřlístek v Bechyni
1. ledna 2019
Tato odpolední vycházka spojená se sbírkou na podporu aktivit pro zdravotně handicapované občany startuje v Bechyni z Libušiny ulice, od hotelu U Draka v 13.00. Trasy jsou dlouhé 5 - 15 km.

Novoroční pochod z Bolevce do Bolevce
1. ledna 2019
Vypravte se také do Plzně na novoroční procházku k Šídlovskému rybníku a na ranč Šídlovák. Startuje se od 9 hodin z konečné tramvaje Košutka, vybrat si můžete z tras dlouhých 6, 11 a 21 km. Během cesty potkáte tradičního sněhuláka, vodníka a děti se mohou těšit na překvapení. V cíli obdržíte diplom, razítka akce a pejskové dostanou oblíbenou pochoutku.

Novoroční výstup na Čerchov
1. ledna 2019
21. ročník Čtyřlístkového pochodu na Domažlicku. Místem startu je parkoviště v Caparticích, do cíle na vrch Čerchov dorazíte po trase dlouhé 9 km. Na vrcholu bude zpřístupněna rozhledna a možnost občerstvení.

Novoroční výstup na Zelenou horu
1. ledna 2019
KČT, odbor Union Cheb a Město vás zve na hvězdicový pochod k Bismarckově rozhledně na Zelené hoře. Trasu si volí každý sám, v cíli na Zelené hoře je zajištěný program od 10 do 13 hodin. Město Cheb zajišťuje občerstvení - gulášovou polévku, Klub českých turistů rozdává pamětní lisy. K dispozici je ohniště na opékání buřtů.

Novoroční výstup na Radobýl
1. ledna 2019
Tradiční výstup po žluté turistické značce z Litoměřic nebo ze Žalhostic na vrch Radobýl. Pod vrcholem účastníci obdrží Pamětní list. Vybrat si můžete trasy od 2 do 8 km, startuje se od 9 hodin.

Novoroční výstup na Ještěd
1. ledna 2019
Vydejte se na Nový rok na Ještěd. Startujeme od 8.30 do 10.30 hodin u Info centra v Liberci – Horním Hanychově. Na programu je 8 km dlouhá trasa na vrchol Ještědu, místo cíle - objekt "ROHANKA."

Novoroční výstup na Kozákov
1. ledna 2019
Dalším tradičním turistickým pochodem v Libereckém kraji je výstup na Kozákov. Již 40. ročník zve na Kozákov každého, kdo se chce po silvestrovském veselí nadýchat čerstvého vzduchu a vkročit do nového roku aktivně. Pochod je pořádán jako hvězdicový, to znamená individuální start a trasa, program v cíli je připraven od 15 hodin na vrchu Kozákov. V případě dobrých sněhových podmínek bude připravena lyžařská trasa v délce 10 km.

Novoroční čtyřlístek 2019 – Nové Město na Metují
1. ledna 2019
Tradiční novoroční vycházka do okolí Nového Města nad Metují vás zavede do Sendraže. Na programu je 7km vycházka, cestou bude zajištěn vstup na rozhlednu Varta. Startuje se ve 13 hodin na autobusovém nádraží Na Rychtě v Nové Městě, cílem je společné posezení u hasičů v Sendraži a dobročinná sbírka Novoroční čtyřlístek. 

Novoroční výstup na Babí lom
1. ledna 2019
Hvězdicový pochod – trasu si můžete zvolit libovolně, vyrazit můžete po značených stezkách například z Brna, Kuřimi, Lelekovic či Adamova. Cílem pochodu (10.30 až 14.00) je nejvyšší vrchol Babího lomu (není běžně přístupný veřejnosti), kde bude připraven lanový park pro děti. V sedle pod vrcholem bude probíhat dobročinná sbírka - prodej Novoročních čtyřlístků. Součástí Babího lomu je rozhledna, která se nachází na hřebenové červené turistické značce.

Novoroční výstup na Háj
1. ledna 2019
Také v Šumperku je dobrou tradicí na Nový rok vystoupat na rozhlednu – v tomto případě na rozhlednu Háj. Každý z účastníků musí zdolat výstup do nadmořské výšky 631 metrů a následně ještě vystoupit 134 schodů na vyhlídkovou plošinu. Odměnou je potom krásný výhled, razítko pochodu a pamětní list.

Novoroční výstup na Praděd a Šelenburk
1. ledna 2019
KČT Krnov vás zve na dva Novoroční výstupy – tradiční náročnější výstup na Praděd a pro méně zdatné je připraven výstup z Krnova na zříceninu hradu Šelenburk. V obou cílových místech (od 14 hodin) je připraven pamětní list a možnost zakoupení odznaku Novoroční čtyřlístek.

Novoroční výstup na haldu Ema
1. ledna 2019
Vydejte se na nejvyšší bod Ostravy – ostravský Mount Everest! Vrchol haldy Ema je místní raritou -halda uvnitř hoří, k povrchu doutná a vystupuje z ní pára. Trasu si můžete zvolit dle vlastního uvážení, v cíli (od 9 do 14 hodin) každý účastník obdrží diplom, odznak z akce a Novoroční čtyřlístek.

Více informací a kontakty na organizátory jednotlivých akcí naleznete na našem webu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…