Knihovna Akademie věd ČR získala darem knihy z Indie

31.03.2019 12:45

Velvyslankyně Indie Narinder Chauhan předala v úterý 26. března Knihovně Akademie věd ČR stovku nových knih z oblasti indické historie, politických věd, náboženství, kultury nebo umění. Čtenáře na ně zhruba za měsíc upozorní speciální výstava v prostorách Knihovny.

Knihovna Akademie věd ČR získala darem knihy z Indie
Foto: AV ČR
Popisek: Logo Akademie věd ČR

Dar je symbolem dlouholeté spolupráce českých a indických vědců. „Věřím, že tato kolekce knih obohatí čtenáře o poznání nejrůznějších aspektů Indie, a to právě v roce, kdy si připomínáme 150 let od narození Maháthmy Ghándího,“ zdůraznila velvyslankyně a prozradila, že na památku největšího představitele indického hnutí za nezávislost se chystá také v České republice vysadit 150 nových stromů.

Dar za Knihovnu AV ČR převzal zástupce ředitelky Martin Lhoták, který poděkoval a ocenil široký výběr publikací, které budou zajímavým rozšířením nabídky knihovny umožňujícím čtenářům lépe poznat minulost i současnost Indie.

Historie a dědictví země

Členové Akademické rady AV ČR – Hana Sychrová, Taťána Petrasová a Martin Bilej – si s velvyslankyní také prohlédli noblesní prostory knihovny, která se řadí k nejvýznamnějším českým vědeckým bibliotékám a nyní zahrnuje zhruba 1,2 milionu svazků. „Každý, kdo přijde, cítí se tady jako součást dědictví a historie Vaší země,“ vyjádřila svůj obdiv velvyslankyně.

Nové knihy nyní budou pracovníci knihovny katalogizovat. Poté z nich připraví výběr z této kolekce formou malé výstavy – ochutnávku pro čtenáře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…