Komedy fest rozesměje Plzeň už v květnu

02.02.2014 11:00

Měšťanská beseda v západočeské metropoli ožije humorem v podání předních českých umělců. V rámci nového projektu Komedy fest přijedou publikum do Plzně pobavit například Eliška Balzerová, František Němec, Petr Kostka, Alena Vránová, Bára Hrzánová, Václav Vydra, Svatopluk Skopal, Simona Postlerová, Jan Revai, David Suchařípa, Iva Pazderková a další.

Komedy fest rozesměje Plzeň už v květnu
Foto: Komedy fest
Popisek: Komedy fest

„Humor je s Plzní neodmyslitelně spjatý. Není náhodou, že jsme jako motto nového festivalu, který se – jak doufáme – zařadí k pravidelným a úspěšným akcím západočeské metropole, zvolili citát Miroslava Horníčka. Ten řekl, že humor je dar, který nám byl dán a který nelze vrátit. Jméno Miroslava Horníčka máme v plánu do budoucna spojit i s festivalovou cenou, která bude na základě ankety udělována umělcům. Je mi líto, že se jméno pana Horníčka pomalu vytrácí z Plzně a doufáme, že se jeho připomenutím nevytratí zcela,“ uvedl ředitel festivalu Jiří Turek.

Konkrétní program Komedy festu, jenž se uskuteční v období od 7. do 11. května 2014 je již znám. Na velkém i malém sále Měšťanské besedy budou v rámci festivalu hostovat tato divadla: Divadlo Radka Brzobohatého, Fidlovačka, Kalich, Ungelt, Příbram, agentura Harlekýn a další.                    

Program festivalu zajišťuje společnost JT PROMOTION s.r.o., která je také pořadatelem Komedy festu. Jednotlivá představení jsou vybírána tak, aby oslovila rozsáhlou věkovou skupinu diváků a aby festival obohatil kulturní život nejen v regionu, ale stal se i turisticky zajímavým kulturním cílem diváků z rozlehlého okolí.

„Veřejnost může očekávat rozmanitý humor v podobě úspěšných činoherních komedií, one man show nebo stále populárnějších stand-up vystoupení. Při vytváření programu festivalu jsme nemysleli jen na dospělé diváky, ale také na mládež a děti,“ doplnil Turek.

Už nyní je možné prozradit, že diváci se mohou těšit například na následující představení: Tři holky jako květ, Ledňáček, Hrdý Budžes, Lo Stupendo, ale i na populární stand-up comedy Na Stojáka. Dvojice předních českých komiků, Jana Paulová a Pavel Zedníček, se představí v komedii Drahouškové. Chybět nebude ani vyhledávaná Commedia dell’arte s Pavlem Liškou a Tatianou Vilhelmovou a v premiérových inscenacích představí Komedy fest Postavení mimo hru a celosvětově úspěšnou one man show Táta. Nejen pro rodiče a jejich děti jsou připravené osvědčené a nestárnoucí Rychlé šípy Jaroslava Foglara.

O Komedy festu

Komedy fest je unikátním pětidenním festivalem humoru. Na dvou scénách západočeské metropole bude inscenován humor v podání našich předních umělců v rámci komedií několika českých divadelních scén, one man show a stand-up vystoupení. Úsměvná atmosféra festivalu uvede pestrý humor z celé České republiky do centra Plzně. Cílem pořadatelů festivalu je vytvořit tradiční kulturní událost, kterou bude vyhledávat široká laická i odborná veřejnost.

V rámci Komedy festu připravujeme také možnosti rozhovorů s vybranými umělci a další zajímavé akce pro novináře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…