Konec války v ČT. Premiéroví Vlasovci, Banderovci, české velkofilmy i Dovolená v Protektorátu.

24.04.2015 20:27

Jaká byla role generála Vlasova v Pražském povstání a jak se jeví květen 1945 ve vzpomínkách českých pamětníků? Na začátku května nabídne odpovědi premiérový dokument Vlasovci. Další ze série pořadů, kterými Česká televize připomíná sedmdesáté výročí konce druhé světové války. Už toto pondělí zmapuje další z výrazných skupin, Banderovce. Celkem odvysílá Česká televize v rámci speciálního programu přes 30 dokumentů a 36 filmů, včetně Želar či Tmavomodrého světa.

Konec války v ČT. Premiéroví Vlasovci, Banderovci, české velkofilmy i Dovolená v Protektorátu.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Konec druhé světové války je jedním z hlavních výročí, kterým letos Česká televize věnuje speciální program. „K vysílání věnovanému tomuto výročí jsme přistoupili tak, aby divák dostal co nejúplnější obraz témat i žánrů. Mezi filmy jsou tedy snímky z východní fronty, jako pětidílný epos Osvobození, stejně jako Bitva o Británii, snímky z africké fronty, Tobruk nebo Taxi do Tobruku, Protektorátu Čechy a Morava nebo s tématem holokaustu, československého odboje a heydrichiády, včetně slavných snímků Atentát, Vyšší princip nebo Romeo, Julie a tma,“ říká ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Kompletní přehled dokumentárních snímků naleznete zde.

Kompletní program hraných snímků naleznete zde.

Česká televize v úterý 5. května rovněž nabídne v přímém přenosu Bohoslužbu za mír, mši ze svatovítské katedrály s připomínkou válečných obětí, a tentýž den od 21 hodin přenos Koncertu ke Dni vítězství v podání Ústřední hudby Armády České republiky.

Vysílání u příležitosti sedmdesáti let od konce druhé světové války běží v České televizi kontinuálně již od března a bude vyvrcholit výročím vypálení obce Lidice, k němuž Česká televize uvede stejnojmenný film. Již v květnu startuje také unikátní projekt Dovolená v Protektorátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …