Konferenci Strategické řízení evropských fondů předchází setkání ministrů zemí Visegrádské skupiny

25.01.2016 15:12

Česká republika, která v současnosti předsedá zemím Visegrádské skupiny, pořádá 25. a 26. ledna 2016 setkání ministrů zemí V4 (České republiky, Maďarska, Polska, Slovenska), s účastí Bulharska, Chorvatska, Rumunska a Slovinska. Na tuto akci navazuje 26. a 27. ledna odborná konference „Strategické plánování a budoucnost kohezní politiky po roce 2020“.

Konferenci Strategické řízení evropských fondů předchází setkání ministrů zemí Visegrádské skupiny
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Hlavním cílem setkání ministrů zodpovědných za kohezní politiku bude diskuze o cílech, roli a možných modelech kohezní politiky po roce 2020. Akce se na pozvání ministryně Karly Šlechtové účastní i Corina Creţu, eurokomisařka pro regionální politiku. Na navazující konferenci mají účastníci možnost dozvědět se více o aktuálních postojích k tématu budoucnosti kohezní politiky a také je řečníci seznámí s příklady dobré i špatné praxe probíhajícího programového období 2014–2020.


„Obě akce, jak setkání zástupců zemí V4+4 i konference, si zaslouží pozornost, protože zde budou probírána velmi aktuální témata, která mohou ovlivnit postoj České republiky ke kohezní politice v dalších letech. Konferenci doporučuji všem, kterým není lhostejná aktuální situace v Evropě. Díky úspěšné aplikaci fondů EU můžeme totiž významně přispět ke zlepšení nejen v naší zemi,“ uvedla  ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.  



Mezi další stěžejní téma konference patří oblast strategického plánování, které hraje zásadní roli při efektivním využívání veřejných financí včetně evropských fondů. Ty jsou rovněž vnímány jako klíčový faktor úspěšné implementace dlouhodobých strategií, které mohou vést k vyřešení řady strukturálních problémů. Kohezní politika má své zásadní místo mezi politikami v Evropské unii. Bližší informace a možnost registrace na konferenci naleznete na webu www.V4.dotaceEU.cz    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…