Kontaktní pracoviště úřadu práce v Praze 9 změní adresu

14.05.2015 20:03

Od 1. 6. 2015 budou Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR (ÚP ČR), která dosud sídlí v Újezdě na Lesy a v Praze Letňanech, poskytovat služby v oblasti nepojistných sociálních dávek (NSD) na nových adresách.

Kontaktní pracoviště úřadu práce v Praze 9 změní adresu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Obě kontaktní pracoviště ÚP ČR se přestěhují ve dnech 28. 5. a 29. 5. 2015. Pracoviště NSD pro správní obvod 21 (dosud Staroklánovická 260, Praha 9 – Újezd nad Lesy) přesídlí na adresu Sokolovská 14/324, Praha 9 – Vysočany.

Pracoviště NSD pro správní obvod 18 (dosud Bechyňská 639, Praha 9 – Letňany) se přestěhuje na adresu Jablonecká 724/6, Praha 9 – Prosek. Během stěhování budou moci klienti podávat i nadále žádosti o všechny druhy nepojistných sociálních dávek.

Lidem bude k dispozici podatelna na Kontaktních pracovištích ÚP ČR v Praze 9 (Vysočanská 14/324, Praha 9 – Vysočany a Jablonecká 724/6, Praha 9 – Prosek). Důvodem stěhování je snaha ÚP ČR zajistit klientům co nejlepší servis.

Od ledna 2012 přešla z obcí na Úřad práce ČR veškerá agenda nepojistných sociálních dávek. ÚP ČR zpracovává kromě příspěvků ze systému hmotné nouze a státní sociální podpory také dávky pěstounské péče, dávky pro osoby se zdravotním postižením (OZP) a příspěvek na péči.

Pro účely posuzování žádostí o dávky hmotné nouze a příspěvek na péči provádějí jeho zaměstnanci časově náročná sociální šetření v terénu. Rozsáhlou agendu momentálně doplnila i obsáhlá výměna průkazů OZP, která se týká v rámci republiky asi 230 tisíc klientů.

„Jde o skutečně obrovský záběr našich lidí, kteří musí umět poskytovat služby na vysoké odborné úrovni. A nejde jen o shromáždění podkladů, ale úzkou specializaci v rámci konkrétní oblasti. Tak abychom byli schopni klientům fundovaně poradit a vysvětlit jim, jak mají v konkrétní situaci postupovat. Zvlášť v době, kdy dochází k řadě legislativních změn,“ vysvětluje ředitelka Kontaktního pracoviště pro Prahu 9 Eva Lukešová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…