Kovosvit MAS výrobu drží, podniku napomáhá řada preventivních opatření

19.03.2020 14:47

Strojírenský podnik Kovosvit MAS dosud v souvislostí s epidemií nového typu koronaviru nijak neomezil výrobu. Z důvodu, aby ochránil zdraví svých zaměstnanců, však zavedl celou řadu bezpečnostních opatření. Podnik se potýká s nedostatkem ochranných pomůcek, zejména roušek. Ty dostávají přednostně ti zaměstnanci, kteří přijdou do styku s osobami zvenčí, samozřejmě je mají pracovníci u výdeje potravin v závodní jídelně. Situaci podnik na denní bázi vyhodnocuje a je připraven přijmout další opatření.

Kovosvit MAS výrobu drží, podniku napomáhá řada preventivních opatření
Foto: Kovosvit MAS
Popisek: Kovosvit MAS

„Ještě před uzavřením hranic došlo k omezení zahraničních cest našich pracovníků. Stejně tak jsme tam, kde je to možné, omezili návštěvy našich zaměstnanců v jiných firmách. Osobní setkání nahradily telefonické rozhovory, případně komunikace přes Skype. Současně s tím došlo k omezení návštěv ve firmě, které pokaždé musel schválit personální úsek, a byly podmíněny prohlášením potenciálního návštěvníka o zdravotním stavu a případných cestách do rizikových zemí,“ popisuje Petra Hejduková, personální manažerka Kovosvitu MAS.

Kromě toho byla v podniku od pondělí 16. března v podniku zajištěna bezkontaktní nakládka a vykládka materiálu. Od úterý 17. března mají všichni technickohospodářští pracovníci, u nichž to charakter jejich práce umožňuje, nařízený home office. Tam, kde je to možné, zaměstnanci čerpají dovolenou. Montáž, slévárna i ostatní výrobní provozy zatím fungují bez omezení.

„Roušek máme bohužel nedostatek. Denně proto komunikujeme s ostatními firmami a sháníme je. Roušky distribuujeme zejména zaměstnancům vystaveným nejvyššímu riziku, tedy těm, kteří přijdou do styku s osobami mimo podnik,“ vysvětluje Petra Hejduková a doplňuje další přijatá opatření: „Od středy 18. března vpouštíme do podniku pouze řidiče, kteří jsou vybaveni ochrannými pomůckami, od téhož dne rovněž platí zákaz pohybu cizích osob po podniku bez zakrytých úst.“

Zpřísněná hygienická opatření platí i v závodní jídelně, kde se zvýšily rozestupy mezi stoly tak, aby se omezil přímý kontakt mezi pracovníky. Dodržují se i větší rozestupy mezi lidmi při čekání, upravil se i systém výdeje jídel. Všichni pracovníci, kteří jídla vydávají, mají ochranné roušky. „Funkčnost zavedených opatření denně kontrolujeme a vyhodnocujeme. Jsme připraveni v případě potřeby zavést další,“ doplňuje personální manažerka Kovosvitu MAS, která ve spolupráci s managementem společnosti vše potřebné operativně řeší.

Kovosvit MAS, tradiční výrobce obráběcích strojů ze Sezimova Ústí, patří s téměř pěti sty zaměstnanci k nejvýznamnějším zaměstnavatelům na Táborsku.

O společnosti Kovosvit MAS, a. s.

Společnost má téměř osmdesátiletou tradici ve výrobě a vývoji obráběcích strojů. Je nositelem mnoha ocenění za technický přínos ve vývoji obráběcích strojů v České republice. Svým výrobním sortimentem se orientuje hlavně na subdodavatele pro automobilový, energetický, letecký a strojírenský průmysl. Kovosvit MAS nabízí svým zákazníkům komplexní služby, individuální řešení, flexibilitu a výrobky té nejvyšší kvality. V září roku 2016 vstoupila do Kovosvitu MAS jako strategický investor společnost INDUSTRY INNOVATION. Přestože INDUSTRY INNOVATION spolupracuje s holdingem CZECHOSLOVAK GROUP, působí samostatně a není členem tohoto holdingu, do něhož nepatří ani organizačně ani z hlediska manažerských procesů.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …