Kožní oddělení zlínské nemocnice povede Tomková

10.09.2014 20:00

Primářkou kožního oddělení zlínské Krajské nemocnice T. Bati, a. s. (KNTB), je od letošního 8. září Hana Tomková, která zastávala funkci zástupkyně dosavadního primáře Jana Šternberského. Ten stál v čele kožního oddělení přes 32 let, od března 1982. Nyní bude v kožním oddělení pracovat jako lékař.

Kožní oddělení zlínské nemocnice povede Tomková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

 „Primáře Šternberského znám dlouhé roky a vážím si jeho práce jako odborníka, ale i pro jeho lidský přístup k pacientům a všem lidem. V kožním oddělení nastavil velice vysokou laťku, což bude pro novou primářku asi velkou výzvou,“ sdělil ředitel KNTB Pavel Calábek.

 „Primářka Tomková je velmi dobrou lékařkou v našem oboru, a to v rámci celé České republiky. Bude mou dobrou nástupkyní,“ řekl Šternberský.

Podle něho je třeba s pacienty, kteří mají i závažná a hendikepující kožní onemocnění, jednat přívětivě. „Jsou často velmi citliví a lidský přístup proto hodně oceňují, moc pro ně znamená. Pak nám i odpustí nějakou tu chybičku,“ dodal Šternberský.

Připomněl, že díky současnému vedení KNTB prošly v letech 2007 a 2008 oba pavilony kožního oddělení rozsáhlou rekonstrukcí. Jako jediné ve Zlínském kraji má také lůžkovou část. „Tehdy byli v čele nemocnice stejní lidé jako dnes. Jimi prosazená celková rekonstrukce oddělení zlepšila podmínky pro personál i nemocné a zvýšila se tak kvalita péče o pacienty,“ doplnil.

Primářka Tomková poděkovala vedení i bývalému primáři za projevenou důvěru. „Doufám, že ji nezklamu a naše kožní oddělení bude mít pořád dobrou reputaci. V rámci možností bychom je chtěli nadále vylepšovat, například nákupem nového laserového přístroje,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …