Kraj Vysočina: V Domově pro seniory Velké Meziříčí musí pomoci s péčí o klienty hasiči

20.02.2022 16:51 | Tisková zpráva

Provoz Domova pro seniory ve Velkém Meziříčí budou až do 28. února v pravidelných dvanáctihodinových směnách pomáhat zajišťovat profesionální hasiči.

Kraj Vysočina: V Domově pro seniory Velké Meziříčí musí pomoci s péčí o klienty hasiči
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

„Důvodem pro vyžádání mimořádné pomoci integrovaného záchranného systému byla vysoká absence kmenových zaměstnanců – většinou pozitivně testovaných, v karanténách nebo pečujících o nemocné děti. S tím souvisí potřeba pomoci se zajištěním základního chodu domova,“ informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek a doplnil, že Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina vysílá do domova každý den sedm hasičů, pět z nich bude k dispozici v denní a dva v noční směně.

Hasiči budou v domově pracovat ve dvojicích vždy se zaměstnancem domova, budou vykonávat běžnou obslužnou péči, pomáhat s hygienou klientů, s rozvozem jídla, základním úklidem, přesunem materiálu nebo prádla. „Právě prádelna je jedním ze zcela ochromených provozů. Vstříc nám okamžitě vyšly Jihlavské prádelny, které nám budou dočasně prát. Prádlo pomáhají před odvozem třídit kolegyně z kanceláří. Personální výpadek se dotkl i stravovacího provozu. Dočasně jsme museli omezit výběr a druh podávaných jídel,“ říká ředitelka Domova Velké Meziříčí Renata Horňáková.

Zároveň dodává, že k dnešnímu dni je v domácím ošetřování nebo pečujících o nemocné děti celkem 24 zaměstnanců z obslužných provozů i z přímé péče. Pozitivně testována na COVID-19 byla zhruba čtyřicítka klientů, nyní je u nich průběh onemocnění mírný, v mnoha případech bezpříznakový. Uvedená čísla se každý den mění. S rodinami klientů je vedení domova v telefonickém i e-mailovém kontaktu.

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí

Vedení Kraje Vysočina a Domova pro seniory Velké Meziříčí děkuje za pomoc při řešení mimořádné situace ředitelství Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina, samosprávě města Velké Meziříčí, Zdravotnické záchranné službě Kraje Vysočina a dobrovolníkům, kteří se stále hlásí a mají zájem pomoci se zajištěním volnočasových i osobních aktivit klientů Domova pro seniory Velké Meziříčí.

Domov pro seniory Velké Meziříčí má kapacitu 103 klientů, nabízí i služby domova se zvláštním režimem. Jeho chod zajišťuje 74 zaměstnanců. Zřizovatelem domova je Kraj Vysočina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…