Kraj Vysočina objedná turistické vlaky na trati Moravské Budějovice – Jemnice

02.04.2023 20:08 | Tisková zpráva

Už o velikonočních svátcích začne na železniční trati Moravské Budějovice – Jemnice opět jezdit v rámci turistického režimu historický vlak. Kraj Vysočina přispěje na provoz vlakové soupravy téměř milion korun, lidé budou moci využít celkem 67 provozních dnů. Poslední výjezd historického vlaku řady M je objednán na 17. prosince.

Kraj Vysočina objedná turistické vlaky na trati Moravské Budějovice – Jemnice
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Zahájení provozu čeká tradiční trať mezi Moravskými Budějovicemi a Jemnicí v pátek 7. dubna 2023. „Jedná se zhruba o 20kilometrový úsek se sedmi tradičními zastávkami, který v Moravských Budějovicích vede i pod jedním z nejdelších silničních viaduktů na Vysočině. Všechny stanice vybízí k pěší turistice. Celková délka jízdy se blíží půlhodině,“ uvedl Martin Hyský, zastupitel Kraje Vysočina pověřený řízením strategických projektů.

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26159 lidí

I v historickém vlaku bude platit tarif Veřejné dopravy Vysočiny, tedy standardní jízdné jako u běžného spoje bez jakékoli přirážky. Více informací najdete ZDE.

Loňský provoz historické soupravy mezi Moravskými Budějovicemi a Jemnicí stál Kraj Vysočina více než 820 tisíc korun, jízdní řád nabídl celkem 63 provozních dnů a svezlo se celkem 3 444 cestujících. Turistický provoz v této trase objednává Kraj Vysočina už šestým rokem. Důvodem je podpora a oživení turistického ruchu v této části kraje.

Do budoucna se Kraj Vysočina nebrání podobnému využití potenciálu úzkokolejné trati mezi Obrataní a Jindřichovým Hradcem. S ohledem na povinné dodržení správních lhůt a informační povinnosti kraje trvající při bezproblémovém řízení a absolutní připravenosti dopravce cca 100 dní není pravděpodobné, že by zde turistický provoz oživil už letošní prázdninovou sezónu.

Turistický jízdní řád najdetee ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…