Kraj Vysočina pokračuje v přípravách nové tělocvičny u průmyslovky ve Žďáře nad Sázavou

09.07.2021 12:33

Na podzim letošního roku by mohly začít práce na výstavbě nové tělocvičny u Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy ve Žďáře nad Sázavou.

Kraj Vysočina pokračuje v přípravách nové tělocvičny u průmyslovky ve Žďáře nad Sázavou
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Rada Kraje posunula záměr do další přípravné fáze a tento týden schválila podmínky veřejné zakázky na stavební práce a rozhodla zahájit zadávací řízení. „Vítězná firma pak bude mít rok a půl na dokončení nové sportovní haly, kterou budou využívat nejen žáci tamní průmyslovky a sousedního gymnázia, ale také další sportovní kluby ve městě i veřejnost,“ připomíná radní Kraje Vysočina pro oblast školství Jan Břížďala. Cena díla je odhadována na více než 100 milionů korun, část nákladů by mělo uhradit město Žďár nad Sázavu, včetně napojení tělocvičny na systém dálkového vytápění, které město provozuje.

Nová tělocvična bude svou kapacitou a vybavením vhodná i pro pořádání národních soutěží a zázemí zde najdou běžné kolektivní sporty jako například basketbal, házená, florbal, futsal nebo volejbal. „K dispozici bude také vyznačené hřiště pro tenis a potřebné sportovní vybavení pro stolní tenis, atletiku nebo gymnastiku. Novou halu doplní i 9,5 metrů vysoká lezecká stěna,“ sdělil krajský radní pro oblast majetku Karel Janoušek a dodává, že prostor tělocvičny bude variabilní a půjde rozdělit až na tři samostatné tréninkové plochy, pro diváky je pak určena kapacita až 60 míst s dobrým výhledem na hrací plochu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…