Kraj podpoří fotbalisty Zbrojovky Brno

12.09.2015 17:02

Jihomoravský kraj podpoří fotbalisty Zbrojovky Brno. Krajská rada schválila 10. září uzavření Memoranda o spolupráci mezi Jihomoravským krajem a společností FC ZBROJOVKA BRNO, a.s.

Kraj podpoří fotbalisty Zbrojovky Brno
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„V letošním roce jsme významným způsobem změnili přístup k podpoře sportu na jižní Moravě. Vedle důležité dotační podpory jsme u významných oddílů zahájili přípravu memorand o dlouhodobější spolupráci. Dnes rada schválila memorandum pro fotbalový klub Zbrojovka Brno. I do budoucna bude Jihomoravský kraj uzavírat takováto memoranda o spolupráci se špičkovými kluby v různých sportovních odvětvích – například v házené, stolním tenise, volejbalu a podobně. Máme memoranda se střechovými organizacemi  v oblasti sportu – s Českou unií sportu, Českou obcí sokolskou, Orlem a plánujme memoranda s Dělnickými tělovýchovnými jednotami,“ uvedl hejtman Michal Hašek. Jak dodal, smyslem je nastavení dlouhodobých podmínek podpory, memoranda jsou tříletá, v krajském zastupitelstvu existuje průřezová podpora sportu jako trvalá priorita pro všechny  politické kluby zastupitelstva.

„Jihomoravský kraj v letošním roce přistoupil k velmi masivní finanční podpoře amatérského sportu v regionu. Po rozpadu organizace ČSTV a v současné nejisté situaci v oblasti regulace hazardu a řešení otázky rozdělení výnosů hazardu, je kraj fakticky jediný společně s rozpočty obcí a měst, kdo mohou pomoci amatérskému sportu, oddílům a sportovním jednotám v regionu,“ uvedl Michal Hašek, který připomenul, že obvyklá každoroční podpora v rámci dotačních programů činila přibližně 10 milionů korun, přičemž jen v letošním roce bylo v oblasti sportu rozděleno již 35 milionů korun a tato částka není konečná.

„Prioritou všech uzavřených memorand v oblasti sportu je podpora mládežnického sportu. Chceme podpořit děti a mládež,“ sdělil hejtman. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

16:05 CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

S blížícím se začátkem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, které proběhne od 10. do 26. kvě…