Krajská nemocnice Tomáše Bati: Kurzu paliativní péče se zúčastnilo 25 odborníků

30.10.2022 21:23 | Tisková zpráva

Třídenního intenzivního kurz paliativní péče se v Krajské nemocnici T. Bati zúčastnilo 25 odborníků nejen z krajské nemocnice, ale také z dalších organizací, které se paliativní péčí nebo vzdělávání v ní zabývají.

Krajská nemocnice Tomáše Bati: Kurzu paliativní péče se zúčastnilo 25 odborníků
Foto: zlin.cz
Popisek: Krajská nemocnice Tomáše Bati Zlín

Obsahem kurzu je nejen léčba bolesti a ostatních závažných symptomů, spojených s těžkou nemocí, ale také etický, duchovní aspekt péče a nacvičování efektivní komunikace s pacienty, s rodinou i v rámci týmu. Kurz reflektuje fakt, že paliativní péče se dotýká stejnou měrou pacientů i jejich blízkých. Je koncipován v duchu „sestry sestrám“, přednáší na něm lektoři z Centra paliativní péče, kteří ve výuce využívají metody interaktivního přístupu, reálných kazuistik a nácviků modelových situací.

Paliativní péče je přístup, zaměřený na zvyšování kvality života pacientů a jejich rodin v situaci, kdy čelí život ohrožující nemoci. Jejím cílem je komplexní léčba bolesti a dalších příznaků včetně psychických, sociálních a spirituálních obtíží, které mohou pacienta a jeho blízké trápit.

Výzkumy dokazují, že čím dříve je paliativní péče zahrnuta do celkové péče o pacienta se závažným onemocněním, tím více prospěchu z ní pacient i jeho blízcí získají. Jejím cílem je udržovat kvalitu života pacienta na nejvyšší možné úrovni. Výsledkem včasného zapojení této péče je ve většině případů prodloužení života a jeho kvality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …