Krajská zdravotní revitalizuje onkologické centrum V Podhájí

22.12.2017 15:56

Krajská zdravotní prezentovala pokračující revitalizaci Centra komplexní onkologické péče ústecké Masarykovy nemocnice.

Krajská zdravotní revitalizuje onkologické centrum V Podhájí
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

Krajská zdravotní, a. s., pokračuje v revitalizaci Centra komplexní onkologické péče Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice, o. z., v areálu V Podhájí. V pondělí 4. prosince 2017 zde uvedla do provozu novou Nemocniční lékárnu KZ, již šestou v rámci pěti nemocnic, které Krajská zdravotní spravuje. Ukázala také novou fasádu, kterou společně se zateplením objektů druhého areálu Masarykovy nemocnice získaly. Vedení společnosti a nemocnice zároveň prezentovalo přeměnu onkologického oddělení a oddělení nukleární medicíny jako součástí Komplexního onkologického centra (KOC) ústecké Masarykovy nemocnice, která začala s příchodem nového představenstva společnosti v roce 2014, a jež spočívala v zásadní modernizaci prostor a přístrojového vybavení KOC.

Krajská zdravotní do svých pracovišť KOC v Ústí nad Labem a Chomutově dodnes investovala - s významnou investiční pomocí Ústeckého kraje - více než půl miliardy korun. Prezentaci, která informovala také o právě realizovaných a nejbližších připravovaných investičních akcích v ústecké nemocnici, provedli Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s., Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s., MUDr. Aleš Chodacki, náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s., a MUDr. Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

"Pro nás je důležité, že zakončujeme to, co jsme si před čtyřmi lety předsevzali, tzn. vybudování zařízení Komplexního onkologického centra, jednoho z patnácti v České republice. Nyní byla dokončena revitalizace budovy, tedy nová fasáda, zateplení, výměna oken a všechno, co s ní souvisí. Současně můžeme slavnostně otevřít lékárnu, šestou v rámci Krajské zdravotní. Náklady na realizaci obou součástí jediného projektu přesáhly 18 milionů korun. Zbývá vybudovat parkoviště včetně nového oplocení, novou vjezdovou bránu, upravit terapeutické prostory na oddělení nukleární medicíny a s tím související příjem a skladování radiofarmak," přiblížil Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s. "Blíží se tu ale konec provozu lineárního urychlovače, jehož životnost je deset let. Pokud chceme pokračovat v nastoupeném trendu, musíme ho v roce 2019 nahradit přístrojem novým," upozornil Ing. Jiří Novák na to, že s investicemi do Centra komplexní onkologické péče Krajská zdravotní počítá i nadále.

"Sluší se poděkovat představenstvu a vedení Ústeckého kraje, které se od nástupu nového představenstva zasadilo o to, že můžeme dnes výsledky takto prezentovat, že máme zachováno Komplexní onkologické centrum Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a zejména spolupracující onkologické oddělení chomutovské nemocnice. To bylo zásadní, když pan ministr Němeček po řadě usilovných jednání pod vedením pana předsedy představenstva Ing. Nováka souhlasil a do věstníku ministerstva připsal onkologické pracoviště chomutovské nemocnice ke KOC ústecké Masarykovy nemocnice jako spolupracující," připomněl Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s. "Podobné boje nás budou čekat, protože představenstvo stále má záměr zřídit kardiochirurgii respektive Komplexní kardiovaskulární centrum," dodal generální ředitel společnosti.

"Jsem velice rád, že kromě revitalizace areálu KOC v Podhájí probíhají v Masarykově nemocnici i další významné stavební akce. Administrativní nástavba na dětském pavilonu v areálu na Bukově, kam se přestěhuje zázemí anesteziologie, umožní přemístit dětskou jednotku intenzivní péče (JIP) do přízemí tohoto pavilonu blíže k rentgenům a emergency. Významnou akcí, která právě byla zahájena, je vybudování následné rehabilitace v pavilonu T, kam se oddělení přesune ze stávajících prostor. Třetí významná akce už byla zmíněna - vybudovat kardiochirurgii a s ní související nový pavilon, kde jsme ve stádiu přípravy projektu. Jsem za to velice rád, moc děkuji a těším se, že pod vedením tohoto managementu a představenstva Krajské zdravotní naši nemocnici vylepšíme a zdokonalíme, aby opravdu byla na špici v České republice," zdůraznil MUDr. Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Podrobnou prezentaci postupné přeměny KOC s důrazem na fotografická porovnání provedl MUDr. Aleš Chodacki, náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s.

Investiční náklady KOC Krajské zdravotní souhrnně (do 4. 12. 2017):

Krajská zdravotní, a. s., do Centra komplexní onkologické péče V Podhájí investovala s důsledným využíváním dotačních titulů a za finanční investiční podpory Ústeckého kraje 280.960.839,54 Kč, z toho stavební náklady do onkologie činí 75.410.710,46 Kč, do nukleární medicíny 19.380.993,60 Kč, další náklady 6.543.952,33 Kč. Náklady za pořízení přístrojů pro onkologii činí 78.928.106,- Kč, pro nukleární medicínu 97.763.642,62 Kč. Do spolupracujícího pracoviště v Nemocnici Chomutov, o. z., bylo investováno včetně pořízení přístrojů celkem 200.824.224,24 Kč. Všechny uvedené ceny jsou včetně DPH.

K tomu navíc zatím poslední investiční akcí je „Revitalizace areálu KOC V Podhájí - zateplení a zřízení nemocniční lékárny, Krajská zdravotní, a. s. - Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.“. Náklady na její realizaci činily 18.049.963,82 Kč vč. DPH. K tomu návrh + dodávka a montáž nábytku pro nemocniční lékárnu stály jeden milion korun vč. DPH (47.190,- Kč + 953.592,53 Kč vč. DPH).

Dále se připravuje vybudování parkoviště vč. nového oplocení a vjezdových bran a zřízení terapeutické části a příjem a skladování radiofarmak, celkem za cca 8,3 mil. Kč vč. DPH.

Celkové náklady pro obě pracoviště KOC již přesáhly půl miliardy.

Základní informace k nové nemocniční lékárně V Podhájí: Mgr. Olga Mučicová, hlavní farmaceut Odboru nemocničních lékáren a zdravotnického zásobování Krajské zdravotní, a. s.:

  • jde o šestou Nemocniční lékárnu KZ uvedenou do provozu, přičemž v každé z pěti nemocnic má KZ vlastní lékárnu
  • Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., od 4. 12. 2017 tak bude mít lékárny dvě
  • lékárna se nachází v sídle KOC, kde je onkologické oddělení, předpokládá se, že služby lékárny V Podhájí většinou využijí pacienti onkologických ambulancí
  • spektrum nabízených léčiv, kromě těch běžných, je tudíž směřováno především na onkologické pacienty
  • personál lékárny bude pracovat v počtu 4 v obsazení: 1 lékárník, 2 farmaceutické asistentky, 1 sanitář
  • vybavení a zařízení lékárny je zcela nové, design interiéru lékárny V Podhájí bude uplatněn jako jednotící při plánovaných rekonstrukcích ostatních nemocničních lékáren KZ

Krajská zdravotní, a. s. je největším poskytovatelem zdravotní péče v Ústeckém kraji, kde je se 6800 zaměstnanci i největším zaměstnavatelem, a patří mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. V loňském roce měla společnost obrat téměř 6 miliard 343 milionů korun, při kladném hospodaření. S ohledem na geografické rozmístění v regionu tvoří nemocnice Krajské zdravotní jednu páteřní osu zdravotnických zařízení pro celý Ústecký kraj, který prostřednictvím Krajské zdravotní, a. s., spravuje pět nemocnic - v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově včetně několika specializovaných pracovišť v dalších místech Ústeckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…