Královéhradecký kraj: 140 milionů na zajištění lékařské pohotovostní služby

10.12.2019 17:16

Královéhradecký kraj poskytne v roce 2020 svým nemocnicím na zajištění urgentní (neodkladné) akutní lůžkové a ambulantní nemocniční péče a zajištění lékařské pohotovostní služby 140 milionů korun. Dalších 6,5 milionu poputuje jako vyrovnávací platba za poskytování lékařské pohotovostní služby do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Dnes o tom rozhodli zastupitelé.

Královéhradecký kraj: 140 milionů na zajištění lékařské pohotovostní služby
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Zdraví obyvatel Královéhradeckého kraje a kvalitní zdravotní péče je naší prioritou. Zároveň chceme zajistit i dobré pracovní podmínky pro lékařský i nelékařský personál, proto našim nemocnicím poskytneme 140 milionů korun ve formě takzvané vyrovnávací platby,“ uvedl náměstek pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

Královéhradecký kraj poskytne pro zajištění urgentní (neodkladné) akutní lůžkové a ambulantní nemocniční péče a zajištění lékařské pohotovostní služby jednotlivým zdravotnickým zařízením v roce 2020 vyrovnávací platby ve výši:

ON Jičín a.s. – 34 924 463 Kč
ON Náchod a.s. – 67 644 132 Kč
ON Trutnov a.s. – 28 713 554 Kč
Městská nemocnice a.s. – 8 717 851 Kč

Smlouvy o závazku veřejné služby kraj uzavřel s nemocnicemi v roce 2016 na období 10 let.  Výši a rozdělení vyrovnávací platby schvaluje zastupitelstvo kraje na návrh zdravotnického holdingu a na základě žádosti samotných nemocnic.

„Při stanovení výše vyrovnávacích plateb pro jednotlivá zdravotnická zařízení na rok 2020 jsme vycházeli například z výročních zpráv či výsledků hospodaření zdravotnických zařízení za rok 2018 a předběžných výsledků za leden až září 2019,“ sdělil Aleš Cabicar.

Krajští zastupitelé také na prosincovém jednání také  schválili smlouvu s Fakultní nemocnicí Hradec Králové, která stanovila výši vyrovnávací platby za poskytování lékařské pohotovostní služby v roce 2020 na 6,5 milionu korun.

„U této částky došlo ke snížení o 2,7 milionu korun, důvodem byly nové výnosy od zdravotních pojišťoven za pohotovost. Loni jsme s fakultní nemocnicí měli uzavřenou smlouvu na  poskytnutí vyrovnávací platby za lékařskou pohotovost ve výši osm milionů korun,“ dodal náměstek Cabicar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…