Královéhradecký kraj: Infolinka kraje poradí lidem, jak řešit drahé energie

20.10.2022 21:01 | Tisková zpráva

Systémová řešení současné energetické krize jsou odpovědností vlády. Královéhradecký kraj chce ale nad rámec kompetencí státu využít také svých možností a pomoci občanům a firmám zmírnit důsledky složité situace vyvolané energetickou krizí. Jedním z připravených kroků je zřízení poradenské telefonní linky 607 045 689, kam se budou moci lidé od 24. října obrátit každý všední den v čase od 8:00 do 14:00 a získat důležité informace pro řešení své individuální situace v souvislosti s důsledky energetické krize.

Královéhradecký kraj: Infolinka kraje poradí lidem, jak řešit drahé energie
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Každý den při setkáních s jednotlivci či se zástupci firem vnímám různý rozsah dopadů této situace i možností či využití státem nastavených podpůrných mechanismů. Proto považuji za důležité, a shodli jsme se na tom i s ostatními kolegy ve vedení kraje, poskytnout občanům i firmám v této oblasti poradenskou službu, která jim pomůže se v systému lépe orientovat, nasměrovat a využít podpory dle svých konkrétních podmínek v maximální možné míře,“ vysvětlil hejtman Martin Červíček.

Na individuální dotazy volajících budou odpovídat pracovníci společnosti Moore Advisory CZ, u které si kraj na základě veřejné zakázky tuto službu objednal. Poradenská telefonní linka 607 045 689 bude v provozu od 24. října ve všední dny od 8:00 do 14:00.

Na základě vytížení linky a v případě, že by zájem přesáhl kapacitu nastaveného časového intervalu provozu linky, rozhodne kraj o případném prodloužení její provozní doby. Cena hovoru bude účtována jako běžný hovor podle aktuálního tarifu volajícího.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Vedení nadačního fondu přebírá od června dosavadní manažer charitativních aktivit ČT Jiří Váňa

19:15 Český rozhlas: Vedení nadačního fondu přebírá od června dosavadní manažer charitativních aktivit ČT Jiří Váňa

Nadační fond Českého rozhlasu čeká od června změna ve vedení. Dosavadní ředitelku Gabrielu Drasticho…