Královéhradecký kraj: Portál Data KHK získal významné ocenění

02.12.2021 13:30 | Tisková zpráva

Vítězství v soutěži o nejzajímavější projekt elektronizace veřejné správy v ČR – Egovernment The Best 2021 – ICZ si v kategorii krajských projektů připsal portál Královéhradeckého kraje „Data KHK“. Ocenění předal vládní zmocněnec pro IT a digitalizaci České republiky Vladimír Dzurilla.

Královéhradecký kraj: Portál Data KHK získal významné ocenění
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Naším záměrem bylo vytvoření datového portálu, který je centrálním informačním místem pro veřejnost, a zároveň nabídnout veřejnosti otevřená data kraje na vysoce profesionální úrovni na jednom místě,“ vysvětluje první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast inovací, investic a informačních technologií.

Koordinátorem celého procesu tvorby portálu byl krajský odbor analýz a podpory řízení, který portál dovedl až k tomuto významnému ocenění. Architekturu a návrh celého webu zajistil Tomáš Merta z Centra investic, rozvoje a inovací, který se podílí na vizualizaci dat, správě portálu a katalogu otevřených dat.

„Dovoluji si poděkovat kolegům z odboru analýz a podpory řízení za jejich pracovní nasazení a vysoce odbornou práci, taktéž zástupcům jednotlivých odborů za spolupráci při sdílení dat,“ říká vedoucí krajského odboru analýz a podpory řízení Radmila Velnerová.

„Práce na datovém portálu byla časově velmi náročná, ale s výsledkem jsem maximálně spokojený. Udělené ceny Magazínu Egovernment si s kolegy velmi vážíme, portál budeme dále rozvíjet a budeme rádi, když bude dobře sloužit celé veřejnosti,“ dodává Tomáš Merta.

Soutěž Magazínu Egovernment, ve které se prezentují inspirativní projekty státní a veřejné správy realizované v daném roce, se konala již po 16. Jednotlivé projekty mezi sebou soutěží v rámci několika kategorií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…