Královéhradecký kraj: Přijďte na největší veletrh cestovního ruchu v kraji

07.03.2018 10:23

Od 9. do 10. března se v Kongresovém centrum Aldis Hradec Králové koná 19. ročník turistického veletrhu Infotour a cykloturistika. Přihlášeno je přes 120 vystavovatelů, kteří představí zajímavé turistické destinace z České republiky i zahraniční.

Královéhradecký kraj: Přijďte na největší veletrh cestovního ruchu v kraji
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Navazujeme na šňůru již proběhlých veletrhů se zaměřením na cestovní ruch, konkrétně na propagaci jednotlivých destinačních regionů v Královéhradeckém kraji. Náš kraj je opravdu rozmanitý. Turistům můžeme nabídnout mnoho historických památek, krásnou přírodu jako jsou Krkonoše, Orlické hory, pískovcová skalní města, barokní budovy v podobě Hospitálu Kuks, Broumovského kláštera, barokních kostelů nebo například zoo a mnoho dalšího. Očekáváme velký zájem návštěvníků. Cestovní ruch je mimo jiné také odvětvím, které přináší do státního rozpočtu přibližně 4 % HDP, proto je nutné ho podporovat,“ řekl radní Královéhradeckého kraje Pavel Hečko, do jehož gesce spadá regionální rozvoj a cestovní ruch.

Kraje a města představí v Aldisu turisticky zajímavá místa, destinační společnosti, lázeňské subjekty, hrady a zámky, hotely, atraktivní přírodní lokality, památkové rezervace, kempy, zábavní a vzdělávací areály pro děti. Velkou část vystavovatelů tvoří cestovní kanceláře a agentury, bude možnost vybírat z nepřeberného množství výletů a zájezdů po České republice i v zahraničí.

Návštěvníci budou mít konečně možnost na vlastní oči spatřit oceňovanou expozici Východních Čech v podobě prvorepublikové kavárny. Společný stánek Královéhradeckého a Pardubického kraje vznikl jako upomínka na 100. výročí založení republiky.

V pátek se od desíti hodin ráno do tří odpoledne uskuteční v Eliščině sále konference věnovaná sourozencům Čapkovým. Sympózium nazvané Čapek – Karel, Josef a Helena, život a tvorba. Se svým příspěvkem vystoupí i pedagog, překladatel a dramaturg Hasan Zahirovič, který se celý život zabývá studiem života a díla Karla Čapka.

Součástí programu veletrhu Infotour a cykloturistika bude i řada cestovatelských besed a přednášek, jmenujme například Zapomenuté výpravy, šedesát příběhů o cestovatelském srdci, během které publicistika Marek Hýža představí průřez nejvýznamnějších výprav slavných českých cestovatelů.

„V lednu jsme společně s Pardubickým krajem propagovali krásy obou regionů v podobě prvorepublikové kavárny na Regiontouru v Brně, v polovině února také v Praze, kde náš stánek ocenila porota jako druhý nejlepší. Proto doufám, že se naše expozice stane lákadlem i v Hradci Králové,“ doplnil radní Pavel Hečko.

Konečný přehled vystavovatelů a doprovodného programu naleznete na ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…