Královéhradecký kraj: Rada kraje zamítla poslední námitku v tendru na autobusovou dopravu

09.08.2019 20:18

Rada Královéhradeckého kraje na dnešním jednání zamítla poslední námitku autobusové společnosti ARRIVA. V tuto chvíli má kraj vybrané všechny dopravce na zajištění linkové dopravy ve všech oblastech na deset let a čeká na ukončení dvou správních řízení vedených na ÚOHS. Poté případně podepíše smlouvy s dopravci.

Královéhradecký kraj: Rada kraje zamítla poslední námitku v tendru na autobusovou dopravu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Rada Královéhradeckého kraje po podrobném a srozumitelném vypořádání se s poslední podanou námitkou na autobusový tendr společností ARRIVA neshledala důvody k jejímu vyhovění, a proto námitku zamítla. Trváme na tom, že námitka na soutěž byla neoprávněná. Rozhodování Rady Královéhradeckého kraje je u konce, nyní čekáme na rozhodnutí ÚOHS, kde ještě běží dvě správní řízení. To, které v minulosti probíhalo na základě návrhu Autobusové dopravy Podbořany, ÚOHS 31. července zastavil,“ sdělil první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy.

Královéhradecký kraj vypsal soutěž na zajištění veřejné autobusové dopravy v říjnu loňského roku. Hodnota celé zakázky činí v maximální hodnotě 7,7 miliardy korun. Tendr zajistí autobusovou dopravu v celém Královéhradeckém kraji do roku 2030.

Veřejná zakázka se dělí na osm dílčích částí: Broumovsko, Náchodsko, Novoměstsko, Rychnovsko, Trutnovsko, Královédvorsko, Hradecko a Jičínsko. Zajištění autobusové dopravy má přesah i na území sousedních krajů – Pardubického, Libereckého a Středočeského.

Vybraní dopravci, kteří budou zajišťovat pro kraj dopravu ve všech osmi oblastech Královéhradeckého kraje:

  • Broumovsko – sdružení společností CDS Náchod a P-Transport,
  • Náchodsko – CDS Náchod,
  • Novoměstsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus,
  • Trutnovsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus,
  • Královédvorsko – BusLine KHK,
  • Jičínsko – BusLine KHK,
  • Rychnovsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus,
  • Hradecko – BusLine KHK.

Referenční rozsah dopravního výkonu byl stanoven na 18,4 milionu autobusových kilometrů ročně. Aktuální součet maximální výše nabídkových cen v jednotlivých částech je pro jeden rok 716,2 milionu korun bez DPH. Zakázka počítá s nasazením 248 autobusů. Zakázka řeší zajištění veřejné autobusové dopravy na území celého Královéhradeckého kraje od třetí celostátní změny jízdních řádů v roce 2020 do dne předcházející třetí celostátní změny jízdních řádů v roce 2030.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…