Královéhradecký kraj letos vyplatil už 1,8 milionu korun za škody, způsobené vlky

05.11.2019 17:11

Královéhradecký kraj od roku 2016 vyplácí chovatelům hospodářských zvířat náhradu škody, způsobené vlkem. Ze svého rozpočtu letos prozatím vyplatil přes 1,85 milionu korun v 27 vyřízených žádostech.

Královéhradecký kraj letos vyplatil už 1,8 milionu korun za škody, způsobené vlky
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„V posledních dvou letech vyplacená částka na náhradu škod výrazně stoupla. V roce 2017 Královéhradecký kraj vyplatil chovatelům 45 tisíc korun. V loňském roce částka stoupla na více než 520 tisíc korun. Z doposud vyplacených 27 žádostí za více jak 1,85 milionu korun je zřejmé, že v letošním roce za náhradu škod vyplatíme více než 2 miliony korun. Nejvíce hlášených událostí máme v oblastech Broumovska a Trutnovska,“ informoval radní pro oblast vodního hospodářství, životního prostředí a zemědělství Karel Klíma s tím, že Krajský úřad Královéhradeckého kraje v současnosti eviduje dalších 10 žádostí o náhradu škody za více než 320 tisíc korun.

Poškození chovatelé mohou nárok na náhradu škody zvláště chráněnými živočichy, mezi které vlk patří, uplatnit během celého roku. Pro podání žádosti na krajský úřad je ale zapotřebí mít zprávu veterináře a rovněž potvrzení ze strany místně příslušného orgánu na ochranu přírody a krajiny.

Škody, způsobrené vlky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…