Královehradecký kraj vyhlásil nový ročník soutěže Stavba roku. Hledají se adepti

20.03.2015 13:44

V těchto dnech byl vyhlášen již 12. ročník veřejné neanonymní soutěže, která si klade za cíl podporovat realizaci kvalitních architektonických projektů a zviditelňovat jejich autory. Až do 24. 6. mohou projektanti, zhotovitelé i investoři přihlašovat stavby různých kategorií, které vznikly od začátku roku 2012 do konce loňského roku na území Královéhradeckého kraje.

Královehradecký kraj vyhlásil nový ročník soutěže Stavba roku. Hledají se adepti
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Jedna z vítězných staveb roku 2014.

Do soutěže se mohou hlásit domy pro bydlení, stavby občanské vybavenosti, objekty pro průmysl a zemědělství i dopravní a inženýrské stavby. Všechny bude na místě hodnotit odborná porota složená ze zástupců spolupořadatelů. Slavnostní vyhlášení se jako každý rok uskuteční na podzim za účasti hejtmana Lubomíra France, který má nad akcí záštitu.

„Královéhradecký kraj oplývá velkým množstvím architektonických pokladů, o které jsme povinni se starat. Jsem ale přesvědčen, že neméně důležité je zajistit, aby hodnotné stavby vznikaly také do budoucna a tvář naší krajiny tak postupně nedegradovala. Je také nezbytné podporovat, byť symbolicky, kreativní tvůrce, kteří v našem kraji působí,“ uvedl hejtman Lubomír Franc u příležitosti loňského vyhlášení výsledků.

Sympatie porotců tehdy získala „Elada“ v Bystrém a vrchlabský „Krtek“. Udělena byla také dvě čestná uznání a jedna zvláštní cena poroty.

Soutěž je vyhlašována ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Českým svazem stavebních inženýrů, Českou komorou architektů a Svazem podnikatelů ve stavebnictví ČR.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-kralovehradecky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…