Královéhradecký kraj zvýší bezpečnost veřejných prostranství

10.09.2020 17:56

Královéhradecký kraj díky prostředkům z dotačního programu Ministerstva vnitra České republiky zvýší ochranu a zabezpečení veřejných prostranství, takzvaných měkkých cílů. Dotaci za více jak jeden milion korun použije na pořízení mobilních bezpečnostních prvků pro tři města v regionu.

Královéhradecký kraj zvýší bezpečnost veřejných prostranství
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Zvýšením bezpečnosti takzvaných měkkých cílů se ve spolupráci s ministerstvem vnitra zabýváme dlouhodobě. Na základě již vytvořených bezpečnostních plánů dojde k pořízení betonových a celokovových bezpečnostních zábran, reflexních kuželů a silničních mobilních bariér. Těmito kroky chceme eliminovat potenciální bezpečnostní rizika veřejných prostranství i v souvislosti s loňským útokem v ostravské nemocnici,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán s tím, že bezpečnostní prvky poputují do Hradce Králové, Rychnova nad Kněžnou a Nového Města nad Metují.

V letošním roce si kraj nechá vyhodnotit ohroženost a vypracovat bezpečnostní plány pro další prostranství, konkrétně pro prostor hradeckého Masarykova náměstí a prostor před koupalištěm Flošna a Všesportovním stadionem v Hradci Králové. Náklady za vyhotovení těchto dokumentů dosahují téměř 200 tisíc korun a taktéž je hradí dotace ministerstva vnitra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…