Krev a peníze: Tomáš Cikrt rozkrývá ve své nové knize kauzu Diag Human

06.02.2014 10:10

Nová odhalení, neznámé skutečnosti, překvapivé souvislosti byznysu s lidskou krví, ale také se zbraněmi a jedovatými odpady – to všechno nabízí kniha nezávislého publicisty Tomáše Cikrta.

Krev a peníze: Tomáš Cikrt rozkrývá ve své nové knize kauzu Diag Human
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Kniha, kterou Tomáš Cikrt nazval jednoduše Krev a peníze a doplnil podtitulem pravda o kauze Diag Human, přibližuje dvacetiletou historii nejznámější zdravotnické kauzy, v níž jde o 12 miliard korun. Popisuje střet dvou osobností z odlišného světa: lékaře a politika Martina Bojara a byznysmena Josefa Šťávy, majitele firmy Diag Human. Autor v knize přibližuje nejen nová odhalení, neznámé skutečnosti a překvapivé souvislosti byznysu s lidskou krví, ale také se zbraněmi a jedovatými odpady.

Čtenáři se mimo jiné dozví, co pokazilo a čím přispělo přes dvacet ministrů zdravotnictví, kteří úředníci náš stát poškodili a jak obstáli Jan Stráský, Vladimír Špidla nebo Miroslav Kalousek a dalších cca 90 postav naší politické scény.

Dostaneme i odpověď na otázku, jakou roli v kauze hrají členové či spolupracovníci STB a Vojenské kontrarozvědky. Tomáš Cikrt ve své knize odkazuje na 172 zásadních dokumentů, které si mohou čtenáři následně prostudovat na webových stránkách www.anikorunu.cz. Mezi dokumenty čtenáři najdou například korespondenci zainteresovaných osob, zápisy a záznamy z jednání ministerstva s třetími stranami, úřední záznamy, sepsání arbitrážní žaloby a další svědectví. Jako bonus obsahuje kniha čtyři literární výlety - příběhy, které dopoví, co fakta jenom naznačují a také barevná schémata, která znázorňují spletitou síť vztahů úředníků, byznysmenů a jejich firem.

Kniha je rozdělena do tří celků, které popisují události jednotlivých časových období – Čas krve (70. léta až rok 1994), Čas politiků (1994-2004) a Čas právníků (2004-2013).

Mgr. Tomáš Cikrt je vzděláním farmaceut, v minulosti působil jako mluvčí ministerstva zdravotnictví, zastával funkci šéfredaktora Zdravotnických novin nebo byl moderátorem diskusního pořadu televize Z1. Kauzou Diag Human se zabývá několik let, provozuje stránky www.anikorunu.cz, které obsahují mimo jiné dokumenty, na něž odkazuje kniha Krev a peníze. V roce 2012 vyšla Tomáši Cikrtovi kniha Příběhy léků.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…