Kybernetické centrum ČVUT získalo dotaci na rozvoj průmyslu 4.0

28.03.2017 21:11

Český institut informatiky robotiky a kybernetiky Českého vysokého učení technického v Praze společně s dalšími významnými partnery VUT-CEITEC, DFKI a ZeMA byl úspěšný v prvním kole výzvy Teaming programu H2020, díky čemuž obdrží dotaci 400 tisíc EUR na rozvoj česko-německého výzkumného centra Průmyslu 4.0. Ve druhém kole bude konsorcium usilovat o dotaci v souhrnné výši až 30 mil. EUR na provoz centra a související investice.

Kybernetické centrum ČVUT získalo dotaci na rozvoj průmyslu 4.0
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Rámec tohoto projektu byl již v roce 2016 zaštítěn podporou ze strany kancléřky Spolkové republiky Německo Angelou Merkelovou a premiérem České republiky Bohuslavem Sobotkou. Projekt RICAIP (Research and Innovation Centre on Advanced Industrial Production) má za cíl položit základy budoucího česko-německého výzkumného centra pokročilé průmyslové výroby.

Jedinečné spojení dvou nejvýznamnějších českých technických škol s prestižními výzkumnými centry Německa dává výborné předpoklady pro rozvoj nových konceptů z oblasti Průmyslu 4.0, společného výzkumu a vzdělávání, managementu inovací a transferu technologií.

Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT, jakožto koordinátor projektu, tak potvrzuje svoji nezastupitelnou a integrující roli při rozvíjení národní iniciativy Průmysl 4.0 v oblasti výzkumu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…