LEO Express má třetího člena své flotily

13.06.2012 10:21

Již třetím moderním vlakem disponuje LEO Express. Delegace tohoto českého železničního dopravce převzala od švýcarské firmy Stadler další nově vyrobenou soupravu do své vlakové flotily.

LEO Express má třetího člena své flotily
Foto: LEO Express
Popisek: Nová souprava LEO Express se poprvé předvedla v Česku

Právě tato souprava bude kompletně předvedena na prestižním světovém veletrhu InnoTrans 2012, který ve dnech 18. – 21. září 2012 hostí německý Berlín. Moderní, nízkopodlažní, plně klimatizované elektrické jednotky LEO Express začnou ještě letos přepravovat cestující na trase mezi Prahou a Ostravou.

LEO Express získá od firmy Stadler v letošním roce celkem pět těchto souprav. Vše jde zatím podle plánu. První vlak převzal LEO Express již v únoru a druhou pak v květnu letošního roku. Zbylé dvě soupravy určené pro trasu Praha-Pardubice-Olomouc-Ostrava-Bohumín získá společnost LEO Express postupně do konce letošního roku tak, aby v prosinci s novým jízdním řádem mohla vyrazit v plném rozsahu šestnácti spojů denně. Kontrakt na dodávky těchto vlaků od firmy Stadler má hodnotu přibližně 1,5 mld. Kč.

První vlak LEO Express v těchto týdnech prochází na zkušebním okruhu u Velimi testy, které jsou nutné ke schválení vozidla pro provoz na českých kolejích.

LEO Express cestujícím nabídne:

- Nové plně klimatizované elektrické soupravy nejmodernější konstrukce s elegantním aerodynamickým tvarem.

- Rychlé a komfortní vlakové spojení na trase mezi Prahou a Ostravou: živý a plynulý rozjezd souprav bez nepříjemných pohybů, účinné a velmi tiché brzdění, krátká brzdná dráha, vysoce účinné motory vzhledem k nízké celkové hmotnosti, lehká hliníková konstrukce vozidla z protlačovaných profilů.

- Bezpečnou dopravu: bezpečný, volně průchozí a průhledný interiér souprav, vysoce účinný brzdový systém, centrální zavírání a blokování dveří za jízdy, automatická ochrana proti sevření dveřmi, vysoká pevnost a odolnost vůči nárazu, automatický systém detekce kouře a požáru, vysoká požární odolnost, interiér z nehořlavých materiálů.

- Ekologickou dopravu: energeticky úsporný elektrický pohon, rekuperace elektrické energie (vracení energie do sítě) při brzdění, bezúkapová technologie, vakuové toalety s ekologickými jímkami.

Soupravy LEO Express cestujícím poskytnou pohodlí a zábavu:

- prostorný, vzdušný, vysoce funkční, precizně zpracovaný, hluk tlumící a praktický interiér, příjemné osvětlení

- pohodlná, ergonomicky tvarovaná, dostatečně vysoká a polohovatelná sedadla od přední české firmy BORCAD cz, se stolky ve všech třídách, elektrickými zásuvkami dostupnými pro všechny a s dostatkem místa pro cestující i zavazadla, sedadla ve třídě Premium lze dokonce upravit do spací polohy

- tři cestovní třídy na výběr (včetně super luxusní Premium třídy)

- moderní, čisté, ekologicky šetrné toalety s přebalovacím pultem pro kojence

- speciální místa pro rodiče s kočárky a hendikepované spoluobčany (se sedadly pro doprovod, samonavíjecími pásy a nouzovými komunikátory)

- bezbariérový vstup, nízkopodlažní uspořádání paluby a nadstandardní vybavení pro hendikepované a osoby se sníženou pohyblivostí (včetně výsuvných schodů, přenosné rozkládací nástupní rampy pro nájezd invalidního vozíku a bezbariérové toalety)

- spolehlivé a funkční WiFi připojení k internetu díky robustní a špičkové ICT infrastruktuře přední světové firmy Nomad Digital

- vnější informační systém s čelními a bočními LED panely

- palubní informační systém hlásící opticky i akusticky cestovní informace, jízdní řád, aktuální polohu, cílovou stanici či rychlost vlaku (celkem 19 LCD obrazovek ve všech částech vlaku, vnitřní vlakové informační LED panely, palubní rozhlas, nouzové komunikátory)

- zábavu a informace v unikátním vnitřním audio-video kanálu (zpravodajství, filmy, hudba, hry)

- on-line výběr, objednávky a platby palubních služeb

- další špičkové služby, včetně kvalitního cateringu

- důkladně vyškolený a vycvičený profesionální personál vždy ochotný s čímkoliv pomoci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LEO Express

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil fúzi v mlékárenství

13:04 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil fúzi v mlékárenství

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…