Lake Malawi zahrají živě v hudebním studiu ČRo Ostrava

09.09.2014 20:12

Lake Malawi není jen jezero ve středovýchodní části Afriky - je to také název nové kapely Alberta Černého, ex-frontmana populární třinecké sestavy Charlie Straight. Kapela Lake Malawi živě zahraje v hudebním Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava ve čtvrtek 11. září od 20.00 hodin.

Lake Malawi zahrají živě v hudebním studiu ČRo Ostrava
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Charlie Straight z Třince byla velmi nadějná indie rocková kapela - za sedm let své existence od roku 2006 vydala dvě studiové desky, posbírala několik hudebních cen Anděl, Český Slavík a pochvalných recenzí v českém i zahraničním tisku. Důvodem rozchodu členů Charlie Straight byla umělecká stagnace. Ex-frontman a zpěvák Charlie Straight Albert Černý nelenil a hned v roce 2013 sestavil novou kapelu Lake Malawi, ve které mimo něj ještě hrají Patrick Karpentski (kytara), Jeroným Šubrt (baskytara) a Pavel Pilch (bicí). Rukopis Alberta Černého se v písních Lake Malawi rozhodně nevytratil. Písně jsou však hodnoceny jako zadumanější a melancholičtější Charlie Straight.

Lake Malawi již vydali první singl s názvem Always June a spolu s Mattem Lawrencem, držitelem ocenění Grammy, pracují na debutovém EP. V červnu předskakovali na pražském koncertě americké rockové kapele 30 Seconds To Mars. V říjnu pak svým fanouškům představí nový singl "Chinese Trees" a v listopadu jsou pozváni do Londýna na live session BBC.

Koncert Lake Malawi v přímém přenosu, tradičně přístupný veřejnosti, začíná ve 20.00 hodin. Vstupenky v hodnotě 99,- Kč lze zakoupit v předprodeji a v den koncertu na recepci Českého rozhlasu Ostrava a v Ostravském informačním servisu. Koncert bude zároveň z hudebního Studia 1 ČRo Ostrava živě přenášen na YouTube v profilové stránce Českého rozhlasu.

Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: http://www.rozhlas.cz/iradio/zive_regionalni a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…