Lékaři plicních oddělení z celé České republiky se zúčastnili na Větruši celostátní konference

27.09.2015 13:01

Krajská zdravotní, a. s. - Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., ve spolupráci s Okresním sdružením České lékařské komory (OS ČLK) a Profesní a odborovou unií zdravotnických pracovníků (POUZP), uspořádala na výletním zámečku Větruše celostátní konferenci „O funkčním vyšetřování plic“. Akce se zúčastnila více jak stovka zdravotníků z celé České republiky.

Lékaři plicních oddělení z celé České republiky se zúčastnili na Větruši celostátní konference
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto.

Záštitu nad konferencí převzal ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. MUDr. Josef Liehne, který v úvodu pozdravil účastníky konference, představil Masarykovu nemocnici a vyzdvihl práci kolektivu oddělení funkčního vyšetřování včele s primářkou MUDr. Jarmilou Fišerovou.

Témata přednášek se zaměřila na problematiku funkčního vyšetřování plic u pacientů s chronickou obstrukční plicní nemocí (CHOPN), astmatem a jinými plicními onemocněními. „Potěšil mě zájem lékařů o konferenci, které se zúčastnili také pneumologové a alergologové z České republiky. I na tak širokém fóru proběhla živá diskuze o aktuálních tématech ve funkčním vyšetření plic,“ řekla MUDr. Jarmila Fišerová, která převzala odbornou garanci nad konferencí.

Přítomní lékaři oceňovali odbornou úroveň přednášek a workshop, který byl věnován praktickému provádění spirometrie. „Spirometrie je základní vyšetření pro stanovení diagnózy nemocí s bronchiální obstrukcí, je ale nezbytné její kvalitní provedení a tak při workshopu lékaři diskutovali nejčastější chyby. Představeny též byly prakticky prováděné další vyšetřovací metody - impulsní oscilometrie, rinomanometrie, vyšetření dýchacích svalů. Impulsní oscilometrie umožňuje vyšetřovat děti od 2 let věku, nespolupracující nemocné a významným způsobem doplňuje informace získané dalšími metodami, ale zatím není v České republice dostatečně využívána, například v Ústeckém a Libereckém kraji je vyšetřována jen na ústeckém pracovišti,“ dodala MUDr. Jarmila Fišerová, primářka Oddělení funkčního vyšetřování plic Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice, o. z.

Vybrané snímky z akce jsou ke stažení zde: http://www.kzcr.eu/lekari-plicnich-oddeleni-z-cele-ceske-republiky-se-zucastnili-na-vetrusi-celostatni-konference.aspx?id=77169d84-9b68-4430-a917-e7e639afed8e

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…