Lesy ČR: Lesnické činnosti po společnosti LESS & FOREST již zajišťují noví smluvní partneři

10.06.2013 18:40

Lesy ČR úspěšně dokončily otevřené zadávací řízení na zajištění lesnických činností na 29 smluvních územních jednotkách (SÚJ), kde dříve pracovala společnost LESS & FOREST s.r.o. Od 1. června na těchto jednotkách pracují noví smluvní partneři. Veřejná zakázka nazvaná „Provádění lesnických činností s prodejem dříví „při pni“ – od 1. 6. 2013+“ byla rozdělena na celkem 32 částí, neboť kromě 29 SÚJ po LESS & FOREST se soutěžilo ještě o 3 další jednotky.

Lesy ČR: Lesnické činnosti po společnosti LESS & FOREST již zajišťují noví smluvní partneři
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Jsem rád, že se nám podařilo soutěž dokončit v námi původně deklarovaném termínu a dnes máme na jednotkách po společnosti LESS & FOREST 15 nových smluvních partnerů. Považuji to za velký úspěch. Do okamžiku uzavření řádných smluv zajišťovalo nezbytné lesnické činnosti 11 smluvních partnerů vybraných v rámci JŘBU,“ říká ekonomický ředitel Lesů ČR Michal Gaube, pověřený zároveň řízením LČR. „Zadávací řízení jsme úspěšně dokončili a smlouvy uzavřeli na celkem 31 SÚJ. Pouze na SÚJ Račice bylo zadávací řízení zrušeno, nicméně i zde jsou lesnické činnosti řádně zajištěny a dále budeme postupovat v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. Smlouvy pro jednotlivé soutěžené SÚJ byly uzavřeny na dobu od 7 měsíců do 4 let a 7 měsíců,“ doplňuje Michal Gaube.

Nabídky do otevřeného zadávacího řízení podalo celkem 27 firem. „Mezi zájemci se objevily jak malé, tak i větší podniky. Firmy podaly celkem 198 nabídek. Dvě firmy podaly nabídky na všech 32 SÚJ, některé pak třeba nabídku jen na jednu SÚJ,“ upřesňuje Michal Gaube.

Zadávací řízení proběhlo plně v souladu se zákonem o veřejných zakázkách a dalšími souvisejícími právními předpisy. Jednalo se o komplexní zakázku zahrnující pěstební práce, těžbu a prodej dřeva.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 milionu hektarů lesního majetku (což představuje šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR) a pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků (tj. přibližně o jednu třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR).

Lesy ČR jsou držiteli Osvědčení o účasti v regionální certifikaci lesů systémem PEFC na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…