Lesy ČR: Nebezpečí pádu stromů na Orlickoústecku

12.07.2015 17:40

Upozorňujeme veřejnost na nebezpečí pádu stromů v lesích u Mladkova, Lichkova a Boříkovic. Ve čtvrtek začal v této lokalitě opět foukat silný vítr, takže padaly k zemi desítky nalomených nebo vyvrácených stromů.

Lesy ČR: Nebezpečí pádu stromů na Orlickoústecku
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Zejména nedoporučujeme, aby se turisté vydávali od tvrze Bouda po cestách a turistických značkách směrem k Mladkovu či Lichkovu. O hrozícím nebezpečí informují i tabule na lesních cestách, které tam včera instalovali lesníci z podniku Lesy ČR. Frekventovaná a vyhledávaná cesta z Těchonína na tvrz Bouda je zcela bezpečná a uzavřena nebude, stejně jako lesy nad Těchonínem směrem k Jamnému nad Orlicí a Jablonnému nad Orlicí – tuto lokalitu vichřice minula.

Po dohodě s pověřeným úřadem v Králíkách bude od pondělí 13. července platit zákaz vstupu do porostů i na lesní cesty v katastru Mladkova, Lichkova a Boříkovic. V lesích u Žamberka bude omezen vstup do porostů v katastru Šedivec, Nekoř a Pastviny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…