Lesy ČR uzavírají přímé kontrakty na dodávky dříví s menšími a středně velkými pilami

07.04.2022 14:21 | Tisková zpráva

Smlouvy o přímém prodeji dříví uzavírají Lesy České republiky od letošního února s malými a středně velkými dřevařskými provozy. Každý takový odběratel může podle stanovených podmínek ročně dosáhnout až na deset tisíc metrů krychlových dříví. O nabídku je velký zájem.

Lesy ČR uzavírají přímé kontrakty na dodávky dříví s menšími a středně velkými pilami
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

„Zatím jsme uzavřeli s 280 regionálními pilami kontrakty na 114 tisíc m3 dříví. Více než 109 tisíc m3 už podnik dodal a bude v tom pokračovat,“ řekl Jiří Groda pověřený vedením Lesů ČR. „Dáváme regionálním pilám další možnost nakoupit dříví, tedy v aukcích a od února i formou přímého prodeje. Vždy podle jasných pravidel,“ uvedl s tím, že systém přímého prodeje Lesy ČR průběžně vyhodnocují.

Zpětná vazba na tuto obchodní novinku Lesů ČR je pozitivní. Podnikatelé kvitují vstřícnost podniku i to, že jsou Lesy ČR důvěryhodným a spolehlivým partnerem.

„Podporou místních zpracovatelů dříví, a tedy regionálního dřevařského průmyslu naplňujeme programové prohlášení vlády,“ dodal Groda.

Nabídku může využít každý, kdo splní stanovené podmínky. Více o nich zde: Rámcové principy stanovení možného přímého prodeje dříví zpracovatelům v regionech ČR | Lesy České republiky, s. p. (více ZDE).

Samotné podání žádosti o uzavření smlouvy na přímý prodej dříví ještě podnik nepovinuje takovou smlouvu uzavřít. Zejména v případech, kdy se zjistí nesprávnost či neúplnost předložených údajů nebo tehdy, když Lesy ČR v daném regionu nebudou mít k dispozici dostatek dříví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …