Lesy ČR vyřizují poslední žádosti lidí, postižených tornádem

04.01.2022 17:05 | Tisková zpráva

Nabídku pomoci Lesů ČR po loňském tornádu využilo 664 lidí. Do 31. prosince 2021 mohli požádat o dřevo na nový krov nebo sto tisíc korun a také o palivové dříví. Podnik vyřídí poslední žádosti do konce března.

Lesy ČR vyřizují poslední žádosti lidí, postižených tornádem
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Každému, koho po tornádu čekala výměna krovu, nebo dokonce demolice domu, nabídly Lesy ČR pomoc. Celkem 458 lidí požádalo o finanční dar, 50 o dřevo na krov a 156 o palivové dříví.

„Dosud jsme předali na pily 1850 m3 kulatiny, odeslali na účty žadatelů 35,2 miliony korun a dopravili 2180 m3 palivového dříví. Vyřízeno je tedy 498 žádostí a posledních 16 posoudíme během ledna,“ řekl Miroslav Svoboda, ředitel Lesního závodu Židlochovice, kde „pomoc Moravě“ administrují. Kvůli nesplnění podmínek bylo nutné také 150 žádostí zamítnout.

Tornádo poškodilo i majetek Lesů ČR - 120 hektarů lesa, techniku a budovy. „Opravili jsme střechy a nyní pokračujeme v obnově opláštění dvou objektů na polesí. Zatím jsme investovali 3,2 miliony korun a dalších 200 tisíc do zpevnění lesních cest, po nichž odvážíme kalamitní dřevo. Na podzim začneme se zalesňováním,“ dodal Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…