Lesy Praha: Jihokorejští odborníci hledali inspiraci na pražských vodních tocích

04.11.2017 19:04

K tomu, jak zlepšit hospodaření a jak rozvíjet přírodní a kulturní bohatství v údolí jihokorejské řeky Seomjin, se do Prahy přijela inspirovat skupina 28 členů Rady pro správu životního prostředí řeky Seomjin. Účastníci exkurze se sešli u mostku TJ Spartak Hrdlořezy, kde se v úvodu podívali na výsledky revitalizace koryta pražského potoka Rokytka.

Lesy Praha: Jihokorejští odborníci hledali inspiraci na pražských vodních tocích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Další kroky je zavedly po proudu řeky k mostu Pod Sametkou, kde se seznámili s fungováním odlehčovacích komor určených pro plynulé odvádění dešťové vody do Rokytky. Exkurze pokračovala odborným výkladem o průběhu revitalizace vodního toku a nechyběla ani zastávka u Hořejšího a Polifkova rybníka se zajímavou přednáškou o těchto vodních dílech. Celou akcí je provázeli naši zaměstnanci, kteří se postarali o hladký průběh exkurze.

Rada pro správu životního prostředí řeky Seomjin je složená z 11 měst a 6 zvláštních agentur, které spolupracují na šetrném využití a zachování ekologických a kulturních zdrojů v okolí řeky. Cílem jejich evropské návštěvy bylo porovnat korejský systém prevence znečištění vod s metodami v Rakousku, Maďarsku a České republice a načerpat inspiraci pro možná zlepšení.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…