Lesy Praha: Rekonstruovaný ořechový sad na Petříně se plní novými stromy, keři i bylinami

18.11.2017 12:42

Od jara letošního roku naši zaměstnanci pracují na obnově ořechového sadu, jenž je součástí významné kulturní památky – zahrady Kinských na Petříně. Na jaře naši arboristé odstranili přestárlé a náletové dřeviny, teď na podzim přichází chvíle pro výsadby. Během listopadu pracovníci Lesů hl. m. Prahy vysadí 24 nových stromů, přes 300 keřů a více než 7 000 trvalek a obnoví cca 6 000 metrů čtverečních trávníků.

Lesy Praha: Rekonstruovaný ořechový sad na Petříně se plní novými stromy, keři i bylinami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Do země v ořechovém sadu, který se rozkládá na západním okraji zahrady, zapustí své kořeny kromě 10 zástupců ořešáku královského i 3 jeřáby ptačí, 4 švestky domácí, 5 třešní ptačích a 2 kdouloně obecné.

Z keřů se v zahradě Kinských od letošního listopadu setkáte například s mandloní nízkou, několika druhy růží, dřínem obecným, angreštem beztrnným a mnoha dalšími. Bylinné patro postupně rozzáří růžovofialové květy ožanky kalamandry či fialovomodré květy kamejky modronachové.

Projekt revitalizace ořechového sadu zadal a financoval odbor ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy, jeho autorkou je Ing. arch. Magdalena Dandová. Naše organizace projekt realizuje.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…