Lesy Praha: Slavte se Stromovkou výročí na komentovaných prohlídkách

03.06.2018 20:31

Největší pražský krajinářský park Stromovka slaví v letošním roce významné jubileum. A protože tato 750 let stará parková dáma svůj velký dárek v podobě dvou nových elektro aut dostala už v březnu, je na čase obdarovat také její návštěvníky.

Lesy Praha: Slavte se Stromovkou výročí na komentovaných prohlídkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Lesy hl. m. Prahy, které mají Stromovku ve své péči, pro vás připravily 2 komentované vycházky po stopách historie, parkových úprav i botanických skvostů parku. Při této příležitosti pro vás otevřeme k nahlédnutí i Rudolfovu štolu, která sloužila k napájení rybníků v parku vodou z Vltavy. Poodhalit tajemství Stromovky, která před nedávnem prošla velkou rekonstrukcí, můžete v neděli 17. a ve čtvrtek 21. června.

Kromě vycházek pro veřejnost uspořádáme ve středu 20. června také komentovanou vycházku i pro žáky oboru Zahradnictví ze Střední odborné školy Jarov a doufáme, že v ní najdou poučení i inspiraci do dalšího studia.

Kde a kdy se potkáme?

Všechny naše prohlídky budeme začínat před Šlechtovou restaurací. V neděli 17. června se sejdeme v 10:00 a ve čtvrtek 21. června vás budeme čekat v 17:00. Akce je zdarma.

Pokud toužíte nahlédnout do hlubin historické Rudolfovy štoly, budete mít možnost v neděli 17. června od 12:00 do 13:00 a ve čtvrtek od 16:00 do 17:00. Na místě vám bude k dispozici náš zkušený průvodce, který vám štolu představí a ochotně zodpoví i vaše dotazy.

Prosíme zájemce, aby svou účast předem nahlásili na čísle 777 358 375 nebo na e-mailu ZDE. Kapacita komentovaných prohlídek je omezená.

Dejte Stromovce dárek a přijďte ji navštívit!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…