Letiště Praha podepsalo memorandum s Bamboo Airways

24.04.2019 8:20

Zástupci Letiště Praha podepsali minulý týden memorandum o porozumění při spolupráci na rozvoji přímého spojení s leteckou společností Bamboo Airways a zvýšení turismu mezi Českou republikou a Vietnamem. Na jeho základě budou probíhat společná jednání o lince mezi Prahou a Hanojí.

Letiště Praha podepsalo memorandum s Bamboo Airways
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Potenciál pro cesty mezi oběma zeměmi se neustále zvyšuje a nové spojení by přilákalo i další cestující. O přímé lince do hlavního města Vietnamu Letiště Praha s dopravci dlouhodobě vyjednává, posilování dálkových letů je totiž součástí dlouhodobé strategie letiště. Tento cíl se daří naplňovat, v rámci letního letového řádu 2019 je v provozu nejvíce dálkových linek v novodobé historii pražského letiště.

„Podpisem memoranda s leteckou společností Bamboo Airways jsme potvrdili zájem obou stran o otevření přímého spojení z České republiky do Vietnamu. Již dnes mezi oběma zeměmi cestuje přibližně 100 tisíc cestujících za rok a s novou linkou by tento potenciál mohl být ještě větší. Věříme, že další jednání o spuštění linky do Hanoje budou úspěšně pokračovat a podaří se v brzké době záměr zrealizovat,“ uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Memorandum slavnostně podepsali minulý týden předseda představenstva Letiště Praha pan Václav Řehoř a místopředsedkyně představenstva a náměstkyně generálního ředitele Bamboo Airways paní Duong Thi Mai Hoa. Stalo se tak během Česko-Vietnamského podnikatelského a investičního fóra pořádaného Svazem průmyslu a dopravy ČR při příležitosti oficiální státní návštěvy vietnamského premiéra v České republice.

Letiště Praha dlouhodobě vyjednává s celou řadou dopravců o rozšíření leteckých spojení z Prahy. Velký potenciál u dálkových linek je vidět kromě Hanoje také u Bangkoku, Hongkongu, Tchaj-peje, Dillí, Tokia nebo u dalších destinací ve Spojených státech amerických. Mezi ty se řadí například Atlanta, Chicago nebo Los Angeles. Cílem vedení pražského letiště je také dojednat celoroční spojení s USA.

V rámci platného letního letového řádu je v provozu z Letiště Václava Havla Praha nejvíce dálkových spojení v novodobé historii letiště, celkem se létá do 16 dálkových destinací.

Dálkové linky: 16 přímých spojení v nabídce 19 leteckých společností:

Astana                            SCAT Airlines
Čcheng-tu                      Sichuan Airlines
Dauhá                             Qatar Airways
Dubaj                              Emirates, Flydubai, SmartWings
Filadelfie                        American Airlines
Montreal                         Air Transat
New York                        Delta Air Lines
New York/Newark         United Airlines
Novosibirsk                    S7 Airlines
Peking                            Hainan Airlines
Rijád                               Czech Airlines
Soul                                Czech Airlines, Korean Air
Si-an                               China Eastern Airlines
Šanghaj                          China Eastern Airlines
Šárdžá                            Air Arabia
Toronto                          Air Canada Rouge

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…