Liberecký kraj: Do Soutěže Karla Hubáčka se přihlásilo 30 stavebních projektů, hlasování začne 1. dubna

20.03.2021 14:28

Rovné tři desítky staveb, rekonstrukcí či vybudovaných veřejných prostranství budou soupeřit o tituly v již 17. ročníku Soutěže Karla Hubáčka – Stavba roku Libereckého kraje 2021.

Liberecký kraj: Do Soutěže Karla Hubáčka se přihlásilo 30 stavebních projektů, hlasování začne 1. dubna
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Záštitu nad architektonickou soutěží převzali hejtman kraje Martin Půta a člen rady pro řízení resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování Jiří Ulvr.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

I když je letošní ročník poznamenaný nejistou situací a starostmi kolem pandemie, navíc je mezi minulým a aktuálním ročníkem kvůli koordinaci s celostátní soutěží kratší časové rozmezí, přihlášené projekty jsou opět velmi zajímavé a často představují originální architektonická a stavební řešení. Stavby, rekonstrukce a vybudovaná veřejná prostranství budou usilovat nejen o hlavní titul Cena Karla Hubáčka, nazvané od roku 2019 podle světoznámého architekta, ale také o přízeň veřejnosti.

„Aktuálně zpracováváme texty a fotografie dodané přihlašovateli a od 1. dubna je možné všechny kandidáty zhlédnout na webových stránkách stavbaroku.lk, kde bude také spuštěno hlasování pro veřejnost,“ vysvětluje organizátorka soutěže Petra Handlířová z Agentury pro regionální rozvoj Libereckého kraje.

Hlasování podpoří také putovní výstava, která se objeví např. v Liberci, Jablonci či Turnově na veřejných místech a všechny přihlášené formou fotopanelů představí široké veřejnosti. Slavnostní vyhlášení pravděpodobně proběhne koncem května. Zda se ceny předají během galavečeru, bude ale záležet na aktuální bezpečnostní situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.