Liberecký kraj: Dopravce Enjoy Europe vstoupí do IDOL

11.12.2021 10:59 | Tisková zpráva

Dopravce Enjoy Europe, který provozuje dálkové komerční linky, vstoupí od neděle 12. prosince do integrovaného dopravního systému IDOL. Od ledna pak připravuje mezinárodní linku do polské Karpacze.

Liberecký kraj: Dopravce Enjoy Europe vstoupí do IDOL
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Linka 190, kterou bude provozovat právě Enjoy Europe, spojí Prahu, Turnov, Jablonec nad Nisou a Bedřichov. Mezi Prahou a Jabloncem nad Nisou bude doplňovat páteřní dálkovou linku číslo 900 (BusLine LK) a pojede celkem 4x v pracovní den, resp. 3x o víkendu – z toho vždy dva páry spojů pojedou až na Bedřichov. „Ve spojení z Prahy na Bedřichov vidíme velký potenciál. Linku jsme zavedli již na jaře roku 2021 a svoje cestující si nalezla,“ říká Jan Veselý ze společnosti Enjoy Europe.

Integrace do IDOL znamená, že cestující mohou na lince (po území Libereckého kraje) využít čipovou kartu Opuscard nebo nově mobilní aplikaci Idolka. „Jsme rádi, že jsme nalezli shodu na doplnění časových poloh linky 190 s linkou 900 a že můžeme dopravce přivítat také v integrovaném dopravním systému IDOL,“ uvádí Otto Pospíšil za společnost KORID LK.

Současně dopravce připravuje novou mezinárodní linku č. 905, která bude v provozu o víkendu a spojí Prahu, Jablonec nad Nisou a Harrachov s polskými městy Szklarska Póreba a Karpacz. Zahájení provozu je plánováno na 1. ledna 2022. Linky vyjede v 6:45 a pojede přes Turnov (7:35), Jablonec nad Nisou (8:10), Tanvald (8:30), Harrachov (9:00). Do Karpacze přijede v 10:10. Zpět vyjede v 17:30.

„Na obě linky budou nasazena komfortní dálková vozidla se zavazadlovým prostorem a WC. K dispozici budou mít cestující také 230V zásuvky či USB porty. Samozřejmostí je bezplatné Wi-Fi připojení,“ upřesnil Veselý. V letní sezóně bude možná také přeprava jízdních kol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…