Liberecký kraj: Na konferenci o sociálním podnikání se řešila i nezaměstnanost a rekvalifikace

29.10.2022 10:59 | Tisková zpráva

Co je sociální ekonomika, jakou úlohu mají úřady práce v zaměstnávání ohrožených skupin obyvatel a jaká je podpora sociálního podnikání nejen v regionu? To a mnoho dalšího se zájemci dozvěděli na konferenci v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Liberecký kraj: Na konferenci o sociálním podnikání se řešila i nezaměstnanost a rekvalifikace
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„V České republice není ještě zcela uspokojivě vyřešena otázka sociální ekonomiky. Je třeba rozvinout systém podpory sociálního podnikání na úrovni krajů, a to dlouhodobě, ne pouze na jedno volební období," uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

„Na konferenci zaznělo mnoho zajímavých příspěvků. Spolu s účastníky konference jsem se mimo jiné poučil o významnosti veřejně prospěšných prací nebo například o situaci znevýhodněných osob na trhu práce v Libereckém kraji,“ doplnil Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Na konferenci vystoupili odborníci z mnoha odvětví. Patřil mezi ně i zástupce Ministerstva práce a sociálních věcí Ondřej Závodský, který informoval mimo jiné o nově připraveném zákonu o sociálním podnikání, zástupkyně libereckého Úřadu práce Marcela Ottová i představitelé institucí z jiných krajů.

Mezi firmy, které na akci představily svoje projekty, patřily FOVY Vysočina zaměstnávající osoby s duševním onemocněním či jiným znevýhodněním nebo Mýdlárna Koukol z Volfartic na Českolipsku, která se stará o 14,5 hektaru luk, kde sbírají byliny a květiny, z nichž pak šetrnými metodami vyrábějí mýdla a svíčky.

Konferenci pořádalo družstvo TEXman ve spolupráci s TESSEA z. s. (Tematická síť pro sociální ekonomiku) pod záštitou Libereckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…